Guanciale wieprzowe





Opis
Guanciale uzyskiwane jest z policzka i podgardla wieprzowego. Wizualnie jest podobne do suszonej słoniny lub boczku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Mięso marynowane jest w soli, a z wierzchu nacierane jest dużą ilością czarnego mielonego pieprzu. Po przyprawieniu dojrzewa od 5 do 6 tygodni. W smaku jest niezbyt słone ale bardzo aromatyczne.
Guanciale we włoskiej kuchni jest niezastąpionym składnikiem carbonary, a pokrojone w cienkie plasterki idealnie nadaje się do jajecznicy lub po prostu na surowo, jako przekąska.
Guanciale oferujemy pokrojone w cienkie plasterki w opakowaniach ~200g.
SKŁADNIKI i WYSTĘPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):
PODGARDLE WP Z POLICZKIEM
PEKLOSÓL
SÓL
PIEPRZ CZARNY MIELONY
Opinie o produkcie (0)

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00
Wysyłka Polska: czwartek, dostawa w piątek
Dostawa lokalnie: czwartek g. 15:00 - 18:00