Bestsellery
Kapusta Kiszona (słoik)
Kapusta Kiszona (słoik)

18,99 zł

| kg
Mleko jerseyowe
Mleko jerseyowe

15,50 zł

| litr
Ziemniak  IRYS - 1kg
Ziemniak IRYS - 1kg

6,80 zł

| kg
Chleb orkiszowy tostowy
Chleb orkiszowy tostowy

11,60 zł

| 320g
Jaja kurze (EKO)
Jaja kurze (EKO)

22,00 zł

| 10szt
Cebula biała (EKO)
Cebula biała (EKO)

7,70 zł

| kg
Mleko jerseyowe
Mleko jerseyowe

16,90 zł

| litr
Ogórki Kiszone (mały słoik)
Ogórki Kiszone (mały słoik)

18,49 zł

| 500g
Promocje
Patison
Patison

5,00 zł

Cena regularna: 9,20 zł

Najniższa cena: 9,20 zł
| szt
Sok z kiszonej kapusty
Sok z kiszonej kapusty

14,49 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 14,00 zł
| 300ml

Biebrzańskie Smaki

Polędwiczki łososiowe

Polędwiczki łososiowe
Polędwiczki łososiowe

Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki pekluje się w solance natomiast proces wędzenie i suszenia jest najkrótszy. Proces dojrzewania następuje w 20-25 stopniach Celsjusza przez okres kilku dni nawet do jednego tygodnia. Delikatna struktura i aksamitny smak potrafią zapaść w pamięć.

Dostępność: duża ilość

Cena:

41,00 zł

( 1 | kg = 82,00 zł )
| 500g

Baleron Biebrzański

Baleron Biebrzański
Baleron Biebrzański

Wędzonka z najwyższej jakości karkowiny z naszej własnej hodowli wieprzowiny. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Soczystość a jednocześnie delikatność zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 40 a 45 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) w dymie drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

36,00 zł

( 1 | kg = 72,00 zł )
| 500g

Boczek faszerowany

Boczek faszerowany
Boczek faszerowany

Lekko podwędzany boczek (wcześniej wyleżany w solance), zostaje nafaszerowany mięsem mielonym doprawionym pieprzem, solą i czosnkiem. Tak przygotowana forma rolady jest następnie pieczona od 40 minut do około godziny. Znakomity balans przypraw w farszu z wędzonym posmakiem boczku zaskoczy niejednego smakosza.

Dostępność: duża ilość

Cena:

29,50 zł

| 500g

Boczek wędzony

Boczek wędzony
Boczek wędzony

Wędzonka z najwyższej jakości wieprzowiny z naszej naturalnej hodowli odznaczonej certyfikatem ‘Jakość Tradycja’. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

34,50 zł

( 1 | kg = 69,00 zł )
| 500g

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Laureatka najwyższego odznaczenia kulinarnego w dziedzinie produktu regionalnego (Perła Regionu) jest kiełbasą o niepowtarzalnym smaku dzięki prawdziwie tradycyjnej formie wyrobu. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka nadając jej jedyny w swoim rodzaju smak.

Dostępność: duża ilość

Cena:

34,50 zł

( 1 | kg = 69,00 zł )
| 500g

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Nagrodzona pierwszym miejscem w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Perła Regionu’. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka. Jest lekko podwędzana a następnie odwieszana w suchym i ciepłym miejscu, gdzie przez kolejne 2 miesiące dojrzewa.

Dostępność: duża ilość

Cena:

35,50 zł

( 1 | kg = 71,00 zł )
| 500g

Kiełbasa szynkowa

Kiełbasa szynkowa
Kiełbasa szynkowa

Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza wysokiej klasy mieszance mięs z naszej hodowli. Dzięki przewadze szynki (wyleżanej w solance) jest ona o wiele grubsza i bardziej zbita. Wędzona w tradycyjny sposób a następnie podsuszana nieco dłużej niż tradycyjne kiełbasy jest prawdziwym przysmakiem.

Dostępność: duża ilość

Cena:

36,00 zł

( 1 | kg = 72,00 zł )
| 500g

Kiełbasa wiejska

Kiełbasa wiejska
Kiełbasa wiejska

Taka jak robiły je nasze babcie. Bogatsza w tłustsze składniki (podgardle, słonina) nadaje jej wiejski charakter. Zapracowany rolnik szybko zaspokajał głód tym rarytasem, który nosi miano ‘treściwego jadła’, a takiego oczywiście nie może zabraknąć na wiejskim stole. Na kanapkę czy jako zakąska zaspokoi oczekiwania każdego biesiadnika.

Dostępność: duża ilość

Cena:

34,50 zł

( 1 | kg = 69,00 zł )
| 500g

Kości wędzone

Kości wędzone
Kości wędzone

Wędzone w tradycyjny sposób w temperaturze nie większej niż 50 stopni Celsjusza tworzą idealny składnik bazowy zup, bulionów czy też fasolki po bretońsku.

Dostępność: duża ilość

Cena:

25,50 zł

| kg

Mostki wędzone

Mostki wędzone
Mostki wędzone

Wędzone w tradycyjny sposób w temperaturze nie większej niż 50 stopni Celsjusza tworzą idealny składnik bazowy zup, bulionów czy też fasolki po bretońsku.

Dostępność: duża ilość

Cena:

26,50 zł

| kg

Pasztetowa

Pasztetowa
Pasztetowa

Ugotowane mięso podrobowe (ozorki, żołądki, płuca, nerki czy serca wieprzowe łącznie ze skrawkami mięsa z łopatki, karkówki z dodatkiem słoniny) następnie jest mielone, przyprawiane i umieszczane do specjalnego rękawa, po czym pieczone. Na żytnim chlebie ze świeżym masłem i ogórkiem kiszonym nie ma sobie równej w smaku.

Dostępność: duża ilość

Cena:

25,50 zł

( 1 | kg = 51,00 zł )
| 500g

Podgardle wędzone

Podgardle wędzone
Podgardle wędzone

Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół.

Dostępność: duża ilość

Cena:

24,00 zł

( 1 | kg = 48,00 zł )
| 500g

Polędwica

Polędwica
Polędwica

Najszlachetniejsza z wędzonek przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

41,00 zł

( 1 | kg = 82,00 zł )
| 500g

Polędwiczanki

Polędwiczanki
Polędwiczanki

Tak jak polędwica jest to najdelikatniejsza i najlepsza część tuszy wieprzowej. Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki jest leżakowana w solance natomiast proces wędzenia i suszenia jest krótszy niż pozostałych wędlin.

Dostępność: duża ilość

Cena:

41,00 zł

( 1 | kg = 82,00 zł )
| 500g

Salceson

Salceson
Salceson

Prawdziwie wiejski smak uzyskany dzięki mieszance podrobów, głowizny oraz skrawków mięsa wieprzowego. Idealna zakąska powracająca do łask, świetnie znana w czasach PRL-u pod kolokwialną nazwą ‘szynka północy’.

Dostępność: duża ilość

Cena:

17,00 zł

| 500g

Słonina faszerowana

Słonina faszerowana
Słonina faszerowana

Lekko podwędzana słonina (wcześniej zapeklowana w solance) jest następnie faszerowana mięsem mielonym doprawionym pieprzem, solą, cukrem i czosnkiem. Tak przygotowana forma rolady jest następnie pieczona przez około 40 minut do godziny. Znakomity balans przypraw w farszu z wędzonym posmakiem słoniny zaskoczy niejednego smakosza wiejskiego stołu.

Dostępność: duża ilość

Cena:

20,50 zł

| 500g

Słonina wędzona

Słonina wędzona
Słonina wędzona

Niezastąpiony element prawdziwego wiejskiego stołu, jako przepyszna przekąska. Najpierw przez kilka dni wyleżana w solance a następnie uwędzona w 40 stopniach Celsjusza przez kilka godzin zachwyci podniebienie koneserów wiejskich przysmaków.

Dostępność: duża ilość

Cena:

18,60 zł

( 1 | kg = 37,20 zł )
| 500g

Szynka chłopska

Szynka chłopska
Szynka chłopska

Najbardziej znana i popularna ze wszystkich wędzonek. Przez okres 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

36,00 zł

( 1 | kg = 72,00 zł )
| 500g

Szynka ze skórką

Szynka ze skórką
Szynka ze skórką

Dodatkiem w tej szynce w porównaniu do jej standardowej wersji jest cienka warstwa słoniny zwieńczona skórą wieprzową, tak jak to robiły nasze babcie. Jest to chyba najbardziej tradycyjny sposób przyrządzania tej wędliny. Na wsi szynka po uwędzeniu uznawana jest za zbyt suchą i aby nadać jej soczystość jest porcjowana wraz ze skórką, pod która jest warstwa tłuszczu.

Dostępność: duża ilość

Cena:

36,00 zł

( 1 | kg = 72,00 zł )
| 500g
Inni kupują również
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 20:00

Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek

Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00


Kontakt: +48 664906421


więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl