Wybierz

Biebrzańskie Smaki

Kości wędzone

Kości wędzone
Kości wędzone

Wędzone w tradycyjny sposób w temperaturze nie większej niż 50 stopni Celsjusza tworzą idealny składnik bazowy zup, bulionów czy też fasolki po bretońsku.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

9,90 zł

( 1 | kg = 9,90 zł )

Słonina wędzona

Słonina wędzona
Słonina wędzona

Niezastąpiony element prawdziwego wiejskiego stołu, jako przepyszna przekąska. Najpierw przez kilka dni wyleżana w solance a następnie uwędzona w 40 stopniach Celsjusza przez kilka godzin zachwyci podniebienie koneserów wiejskich przysmaków.

Dostępność: duża ilość

Cena:

13,85 zł

( 1 | kg = 27,70 zł )

Podgardle wędzone

Podgardle wędzone
Podgardle wędzone

Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół.

Dostępność: duża ilość

Cena:

18,39 zł

( 1 | kg = 36,78 zł )

Pasztetowa

Pasztetowa
Pasztetowa

Ugotowane mięso podrobowe (ozorki, żołądki, płuca, nerki czy serca wieprzowe łącznie ze skrawkami mięsa z łopatki, karkówki z dodatkiem słoniny) następnie jest mielone, przyprawiane i umieszczane do specjalnego rękawa, po czym pieczone. Na żytnim chlebie ze świeżym masłem i ogórkiem kiszonym nie ma sobie równej w smaku.

Dostępność: duża ilość

Cena:

19,89 zł

( 1 | kg = 39,78 zł )

Boczek wędzony

Boczek wędzony
Boczek wędzony

Wędzonka z najwyższej jakości wieprzowiny z naszej naturalnej hodowli odznaczonej certyfikatem ‘Jakość Tradycja’. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

27,99 zł

( 1 | kg = 55,98 zł )

Kiełbasa wiejska

Kiełbasa wiejska
Kiełbasa wiejska

Taka jak robiły je nasze babcie. Bogatsza w tłustsze składniki (podgardle, słonina) nadaje jej wiejski charakter. Zapracowany rolnik szybko zaspokajał głód tym rarytasem, który nosi miano ‘treściwego jadła’, a takiego oczywiście nie może zabraknąć na wiejskim stole. Na kanapkę czy jako zakąska zaspokoi oczekiwania każdego biesiadnika.

Dostępność: duża ilość

Cena:

28,45 zł

( 1 | kg = 56,90 zł )

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Laureatka najwyższego odznaczenia kulinarnego w dziedzinie produktu regionalnego (Perła Regionu) jest kiełbasą o niepowtarzalnym smaku dzięki prawdziwie tradycyjnej formie wyrobu. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka nadając jej jedyny w swoim rodzaju smak.

Dostępność: duża ilość

Cena:

28,45 zł

( 1 | kg = 56,90 zł )

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Nagrodzona pierwszym miejscem w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Perła Regionu’. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka. Jest lekko podwędzana a następnie odwieszana w suchym i ciepłym miejscu, gdzie przez kolejne 2 miesiące dojrzewa.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

29,25 zł

( 1 | kg = 58,50 zł )

Szynka ze skórką

Szynka ze skórką
Szynka ze skórką

Dodatkiem w tej szynce w porównaniu do jej standardowej wersji jest cienka warstwa słoniny zwieńczona skórą wieprzową, tak jak to robiły nasze babcie. Jest to chyba najbardziej tradycyjny sposób przyrządzania tej wędliny. Na wsi szynka po uwędzeniu uznawana jest za zbyt suchą i aby nadać jej soczystość jest porcjowana wraz ze skórką, pod która jest warstwa tłuszczu.

Dostępność: duża ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Szynka chłopska

Szynka chłopska
Szynka chłopska

Najbardziej znana i popularna ze wszystkich wędzonek. Przez okres 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Kiełbasa szynkowa

Kiełbasa szynkowa
Kiełbasa szynkowa

Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza wysokiej klasy mieszance mięs z naszej hodowli. Dzięki przewadze szynki (wyleżanej w solance) jest ona o wiele grubsza i bardziej zbita. Wędzona w tradycyjny sposób a następnie podsuszana nieco dłużej niż tradycyjne kiełbasy jest prawdziwym przysmakiem.

Dostępność: duża ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Baleron Biebrzański

Baleron Biebrzański
Baleron Biebrzański

Wędzonka z najwyższej jakości karkowiny z naszej własnej hodowli wieprzowiny. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Soczystość a jednocześnie delikatność zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 40 a 45 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) w dymie drzewa olchowego.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Polędwica

Polędwica
Polędwica

Najszlachetniejsza z wędzonek przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

35,45 zł

( 1 | kg = 70,90 zł )

Polędwiczki łososiowe

Polędwiczki łososiowe
Polędwiczki łososiowe

Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki pekluje się w solance natomiast proces wędzenie i suszenia jest najkrótszy. Proces dojrzewania następuje w 20-25 stopniach Celsjusza przez okres kilku dni nawet do jednego tygodnia. Delikatna struktura i aksamitny smak potrafią zapaść w pamięć.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

35,49 zł

( 1 | kg = 70,98 zł )

Polędwiczanki

Polędwiczanki
Polędwiczanki

Tak jak polędwica jest to najdelikatniejsza i najlepsza część tuszy wieprzowej. Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki jest leżakowana w solance natomiast proces wędzenia i suszenia jest krótszy niż pozostałych wędlin.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

35,49 zł

( 1 | kg = 70,98 zł )
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
'
Sklep internetowy Shoper.pl