Boczek wędzony

13,32  / 300 g

+

Najbliższa dostawa:
piątek 6 Marzec

Składanie zamówień:
środa 4 Marzec 15:00

Pozostało jeszcze:
6 dni, 22 godzin, 23 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Tradycyjnie w Polsce występuje z wyraźnym przerostem tłuszczowym, różni się od popularnego w krajach anglojęzycznych bekonu, który jest okrojony z tłuszczu i występuje jako cienkie paski peklowane za pomocą soli, a następnie smażone albo wędzone.

Często też bekon pochodzi z innych części zwierzęcia, na przykład z grzbietu. W USA i na Wyspach Brytyjskich popularne jest jedzenie bekonu na śniadanie (‘English breakfast’). Boczek wędzony jest mięsem o dużej zawartości tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Boczek zawiera dużo białka i witamin z grupy B.

Dobrze smakuje ze śliwkami lub podawany na grzankach czosnkowych z dodatkiem pomidorów i parmezanu – popularnie podaję się go w ten sposób w kuchni śródziemnomorskiej.


Składniki: boczek wieprzowy, sól, cukier, napar z przypraw


Termin przydatności: 10 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +4°C

EKOSMAK Wędliny Ze Studzieńczyny


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Studzieńczyna (Janów), woj. podlaskie


Zarówno ja (Karolina), jak i mój mąż Maciej, wyrobu tradycyjnych wędlin nauczyliśmy się w domu. Maciej jest 3 pokoleniem masaży. Stało się to moją pasją i nie ukrywam, że to zajęcie daje mi sporo satysfakcji.

Staramy się wciąż ulepszać nasze receptury co zresztą zaowocowało wieloma wyróżnieniami: Nasze Kulinarne Dziedzictwo i tą najważniejszą, Perłą Regionu, otrzymaną za naszą wyśmienitą ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,00  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
8,00  / 500 g
12,25  / 1 kg

Nowe na T@RGu

29,99  / 30 ml
15,58  / 500 g
23,00  / 500 g
20,00  / 15 g
29,00  / 250 ml