Bożena Makarewicz
Bożena Makarewicz

Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Jałówka (Supraśl), woj. podlaskie


W naszym gospodarstwie własnoręcznie wypiekany chleb jest od zawsze. Pamiętam jak moja babcia nastawiała drewniane dzieże na zakwas i wspominała, jak jej babcia również robiła to samo. Nasz obecny zakwas nie jest niestety kilku pokoleniowy, ale za to jest już kilkunastoletni i też zaczyna tworzyć rodzinną historię.

Na początku chleb był pieczony wyłącznie dla naszej rodziny, lecz z czasem szersze grono przyjaciół zaczęło prosić o bochenek. I tak grono miłośników naszych chlebów zaczęło się powiększać. Obecnie mamy dwa tradycyjne kaflowo-gliniane piece, w których wypiekamy nasze smakołyki, bo oprócz chlebów zdarza się mi też upiec coś słodkiego.

Nowe na T@ARGu

Rzodkiewka
6,45  / pęczek
5,00  / pęczek
3,60  / szt
13,55  / 500 g
12,50  / 300 ml
38,00  / 100 ml

Popularne produkty

12,00  / 10 szt
14,85  / 500 g
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
Szparagi zielone
19.1.10.2
13,50  / pęczek
Szynka tradycyjna
4.3.11.1
19,30  / 440 g
9,60  8,60  / 3 kg

Produkty sprzedawcyProdukty znalezione: 15