Bożena Makarewicz
Bożena Makarewicz

Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Jałówka (Supraśl), woj. podlaskie


W naszym gospodarstwie własnoręcznie wypiekany chleb jest od zawsze. Pamiętam jak moja babcia nastawiała drewniane dzieże na zakwas i wspominała, jak jej babcia również robiła to samo. Nasz obecny zakwas nie jest niestety kilku pokoleniowy, ale za to jest już kilkunastoletni i też zaczyna tworzyć rodzinną historię.

Na początku chleb był pieczony wyłącznie dla naszej rodziny, lecz z czasem szersze grono przyjaciół zaczęło prosić o bochenek. I tak grono miłośników naszych chlebów zaczęło się powiększać. Obecnie mamy dwa tradycyjne kaflowo-gliniane piece, w których wypiekamy nasze smakołyki, bo oprócz chlebów zdarza się mi też upiec coś słodkiego.

Nowe na T@RGu

29,99  / 30 ml
15,58  / 500 g
23,00  / 500 g
20,00  / 15 g
29,00  / 250 ml

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,00  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
8,00  / 500 g
12,25  / 1 kg

Produkty sprzedawcyProdukty znalezione: 14