Bożena Makarewicz
Bożena Makarewicz

Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Jałówka (Supraśl), woj. podlaskie


W naszym gospodarstwie własnoręcznie wypiekany chleb jest od zawsze. Pamiętam jak moja babcia nastawiała drewniane dzieże na zakwas i wspominała, jak jej babcia również robiła to samo. Nasz obecny zakwas nie jest niestety kilku pokoleniowy, ale za to jest już kilkunastoletni i też zaczyna tworzyć rodzinną historię.

Na początku chleb był pieczony wyłącznie dla naszej rodziny, lecz z czasem szersze grono przyjaciół zaczęło prosić o bochenek. I tak grono miłośników naszych chlebów zaczęło się powiększać. Obecnie mamy dwa tradycyjne kaflowo-gliniane piece, w których wypiekamy nasze smakołyki, bo oprócz chlebów zdarza się mi też upiec coś słodkiego.

Nowe na T@ARGu

3,60  / 1 kg
6,60  / 3 szt
38,00  / 100 ml
38,00  / 100 ml
38,00  / 100 ml
35,00  / 100 ml

Popularne produkty

12,00  / 10 szt
14,85  / 500 g
4,29  / 1 kg
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
Szynka tradycyjna
4.3.11.1
18,10  / 440 g
21,60  / 235 ml

Produkty sprzedawcyProdukty znalezione: 15