Ciasteczka migdałowe
Opis
Nasze ciasta są smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. 100% naturalnych składników. Ciastka wypiekane są wyłącznie w oparciu o mąki własnego przemiału.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-039-008
OPAKOWANIE CAŁKOWICIE BEZPIECZNE DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO - nasze opakowanie jest całkowicie biodegradowalne i kompostowalne. 100% bezpieczne dla środowiska naturalnego. Po użyciu całkowity rozkład opakowania trwa zaledwie 12 tygodni.
Składniki: mąka jaglana, mąka gryczana pełnoziarnista, jajka, cukier trzcinowy, masło, migdały, soda oczyszczona, sól, cynamon, zapach migdałowy,
- bez glutenu
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 430 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23 gr 12 gr |
Węglowodany - w tym cukry | 53 gr 14 gr |
Białko | 5 gr |
Błonnik | 8 gr |
Magnez | 130 mg |
Witamina A | 150μg |
Fosfor | 180 mg |
Stosowanie: produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej
Termin przydatności: do 30 dni od daty wypieku
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu
CIASTECZKA MIGDAŁOWE WYPIEKANE W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
NIE ZAWIERA:
- glutenu
- soi
- skrobi pszennej bezglutenowej
- dekstrozy
- substancji zagęszczających
- konserwantów
- spulchniaczy
- ulepszaczy
- hydroksypropylometylocelulozy (E 464)
- innej chemii