Carpaccio z Kiszonego Buraka
Opis
Zawartość opakowania oprócz soli pochodzi z naszego gospodarstwa.
Nasz kiszony burak jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak inne kiszone produkty, np. kapusta czy ogórki, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego.
Co więcej nie traci żadnych właściwości po ukiszeniu, wręcz nabiera ich jeszcze więcej.
Idealna do sałatek w towarzystwie naszego czosnku w oleju z ziołami.
Składniki: Burak kiszony, sok z kiszonego buraka, sól, czosnek, przyprawy
Termin przydatności: 2 miesiące
Sposób przechowywania: w zaciemnionym i chłodnym miejscu najlepiej +4°C
Wartości odżywcze w 100ml:
Wartość energetyczna | 127 kJ / 30 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 4,8 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,8 g |
Żelazo | 1,7 mg |
Kwas foliowy | 0,15 mg |