Chipsy kokosowe
Opis
Dojrzały kokos, z którego produkowane są chipsy kokosowe to źródło wielu niezbędnych składników odżywczych - zwłaszcza błonnika. Cienko krojone chipsy kokosowe stanowią chrupiącą i smaczną przekąskę w ciągu dnia. Przed podaniem podpraż chwilę na suchej patelni, otrzymasz chipsy prażone.
WYKORZYSTANIE W KUCHNI: chipsy kokosowe to pyszny dodatek do śniadaniowego musli, zupy krem, sałatki, domowych wypieków, deserów czy dekoracji ciast i tortów.
1/ Kokosowy pudding chia:
- 1/2 szklanki mleka (zwykłego lub roślinnego)
- 1 łyżka nasion chia
- 1 łyżka musu kokosowego
- 1/2 mango
- chipsy kokosowe do ozdoby
Nasiona chia zalej mlekiem i odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia zmiksuj mango z musem kokosowym i wyłóż masę na pudding, posyp chipsami kokosowymi i gotowe.
2/ Chipsy kokosowe w polewie czekoladowej:
- szklanka chipsów kokosowych
- tabliczka gorzkiej czekolady
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie poczekaj aż ostygnie. Zamocz pojedynczo chipsy kokosowe w czekoladzie i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystko włóż do lodówki na 15-20 minut i gotowe.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | 100% chipsy kokosowe |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 24 miesiące |
Pochodzenie Surowca: | Indonezja |
Sposób Użycia: | pyszny dodatek do musli, zup, sałatek, deserów i ciast |
Koszty dostawy Sprawdź możliwe opcje dostawy
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00