Croissant orkiszowy z migdałami (2szt)
Opis
Nasze croissanty oczywiście na bazie ciasta półfrancuskiego wypiekane są w 100% z mąki orkiszowej. To stary gatunek zboża, odmiana pszenicy. Już w czasach starożytnych był znany, ceniony i uprawiany częściej niż obecnie. Na Bliskim Wschodzie uprawiali go Izraelici, a w Europie Germanie i Rzymianie, którzy uznawali orkisz za pokarm dający siłę, spożywany był przez gladiatorów i zawodników biorących udział w igrzyskach.
Waga: 100g / szt.
Składniki: mąka orkiszowa, masło 82% tłuszczu, mleko, jaja, migdały, morela, olej rzepakowy, cukier, cukier waniliowy, mąka ziemniaczana, drożdże, pektyna jabłkowa.
Termin przydatności: 1-2 dni w zależności od sposobu przechowywania
Sposób przechowywania: suche, chłodne i nienasłonecznione miejsce, w szczelnie zamkniętym pojemniku