Cukier kokosowy (EKO)
Opis
Cukier kokosowy to idealna alternatywa cukru białego, zwłaszcza z uwagi na oryginalny smak i karmelowy kolor. Ma wysoką zawartość potasu, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Cukier kokosowy powstaje ze słodkiego, białego soku palmy kokosowej. Najpierw syrop jest podgrzewany, a następnie pozostawiany do ostygnięcia. Po wystygnięciu stwardniały syrop jest kruszony i tak powstaje cukier. Jest mniej słodki niż biały cukier, a mimo wszystko dodany do dań nada im niespotykany smak i zapach.
Zawiera: magnez (31,4 mg / 100 g), potas (800 mg / 100 g), żelazo (1,47 mg / 100 g)
WYKORZYSTANIE W KUCHNI:
1/ beza z cukrem kokosowym:
- 6 białek
- 1 szklanka cukru kokosowego
- szczypta soli
Białka podgrzej w kąpieli wodnej, następnie dodaj cukier kokosowy. Wszystko wymieszaj do momentu rozpuszczenia cukru. Ubij białka na sztywną pianę, dodaj szczyptę soli. Wyłóż białka na blachę formując dwa okrągłe blaty bezowe. Piec przez 6 minut w temperaturze 160'C, następnie zmniejsz do 125'C i piecz przez 180 minut.
2/ Kawa kokosowa:
- 1 łyżka kawy
- cukier kokosowy
- olej kokosowy lub mus kokosowy
- mleko roślinne lub bez laktozy
Kawę zalej gorącą wodą, dodaj cukier kokosowy i łyżeczkę oleju kokosowego lub musu kokosowego. Na sam koniec dolej ulubione mleko.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | cukier kokosowy ekologiczny 100% |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 24 miesiące |
Pochodzenie Surowca: | Indonezja |
Koszty dostawy Sprawdź możliwe opcje dostawy
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00