Jogurt Naturalny Gęsty
Opis
Jogurt Naturalny w naszym wydaniu jest typu greckiego, bardzo gęsty, kremowy, przyjemnie lekko kwaskowaty. Może świetnie zastąpić śmietanę jako wersja dietetyczna i komponuje się wręcz idealnie z każdym owocem czy też scali wiele letnich sałatek...
Nasze produkty mleczne z mleka krowiego są od zwierząt wypasanych w sposób tradycyjny, pastwiskowy. Twarogi, twarożki i jogurty z owocami i bez, mleko pełne, ser dojrzewający - produkowane są w serowarni mieszczącej się w niewielkim monasterze Św Dymitra Sołuńskiego we wsi Saki.
Jest to manufaktura ręczna, a nie przemysłowa produkcja i ponadto okraszona modlitwą, co też ma dla nas i wielu naszych klientów duże znaczenie.
Termin przydatności 19-21 dni od dnia produkcji
Przechowywać w temperaturze 3-6º C
Składniki: mleko krowie pełne pasteryzowane, żywe kultury bakterii mlekowych
Małgorzata
Doskonały-naturalny, kremowy, gęsty.
Angelika
Ten jogurt jest B O S K I. Cudowny, kwaskowaty smak. Smak znacząco się różni od tych sklepowych. Unikam nabiału od kilku lat i jem go 1-3 x w tyg, ale do tego będę wracała. Polecam!