Kandyzowane owoce pigwowca japońskiego
Opis
Kandyzowane owoce pigwowca japońskiego zachwycają słodko-kwaśnym, nie lekko słodkim smakiem. Idealne jako substytut cukierków dla najmłodszych. Z początku czuć słodycz a następnie kwaskowaty posmak pigwowca. Nadaje się do deserów ciast, jako dodatek do domowego chleba czy też musli.
Składniki: owoce pigwowca 50%, cukier trzcinowy nierafinowany 50%
Termin przydatności: 12 miesięcy
Sposób przechowywania: w zaciemnionym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 1422 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 83 g |
w tym cukry | 75 g |
Białko | <0,2 g |
Sól | <0,01 g |
Błonnik | 3,8g |