Kapusta kiszona w GŁÓWKACH (duża)

54,50  / ~4 kg

+

Najbliższa dostawa:
piątek 3 Kwiecień

Składanie zamówień:
środa 1 Kwiecień 15:00

Pozostało jeszcze:
3 dni, 13 godzin, 31 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek. Odsiewamy ją od ponad 15 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Zarówno proces upraw jak również sam proces kiszenia jest w 100% naturalny.


Więcej informacji: w okresie uprawy używamy tej samej wody z naszej studni do podlewania oraz do procesu kiszenia. Kapusta włożona do beczki we wrześniu jest zamykana do kiszenia na okres min. 6 miesięcy. Pierwsza beczka jest otwierana w kwietniu aby sprawdzić czy już dojrzała i ma ten właściwy smak. To jest sekret doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Chrupiąca, kwaśna po prostu pyszna.

Wachlarz potraw z tego warzywa jest przeogromny ale u nas w domu królują gołąbki z kiszonej kapusty (kiszona w główkach) z farszem z dziczyzny.

Kiszonki Pana Tadka


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Biały Ług, woj. podlaskie


W moim domu rodzinnym kiszonki były od zawsze i co więcej były głównym składnikiem naszej diety i tak jest do dziś. Najpyszniejsze robiła babcia i były powszechnie doceniane, dlatego często stawały się przedmiotem wymiany barterowej, np. dziczyzna, wino czy skarby lasu za kiszonki.

Obecnie mój syn jest już piątym pokoleniem kontynuującym naszą rodzinną tradycję, która przerodziła się w pasję i co więcej powoli staje się sposobem na życie. Najlepszym przykładem jest tenże portal – LokalniNaturalni.pl, którego jest współtwórcą ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,00  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
5,00  / 1 kg
8,00  / 500 g
12,25  / 1 kg

Nowe na T@RGu

20,00  / 3 litry
20,00  / 3 litry
29,99  / 30 ml