Kiełbasa Krakowska Sucha
Opis
Wszystkim miłośnikom wyrobów wędliniarskich produkowanych według tradycyjnych i sprawdzonych receptur polecamy legendarną, smaczną oraz odpowiednio doprawioną kiełbasę krakowską suchą. Proponowany przez nas wieprzowy wyrób powstaje z naturalnych, nadających wyjątkowy smak składników. Zanim krakowska sucha kiełbasa trafia na stoły klientów, przechodzi przez proces wędzenia, parzenia oraz suszenia w naszej wędzarni – to one nadają kiełbasie ten niepowtarzalny aromat, smak, a także trwałość.
Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Składniki: wykorzystano 130g mięsa wieprzowego do wytworzenia 100g produktu; sól, czosnek suszony, cukier, przyprawy (w zmiennych proporcjach), substancja konserwująca: sól peklowa wg standardów dla naturalnego przetwórstwa (jej zadaniem jest zahamowanie rozwoju bakterii jadu kiełbasianego oraz innych groźnych dla zdrowia drobnoustrojów - dozowana w małej ilości i niskim, bezpiecznym stężeniu).
Produkt w jelicie wieprzowym.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 785kj/188kcal; tłuszcz: 9,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7g; węglowodany: 1,3g w tym cukry: 0,9g; białko: 24g; sól: 2,2g
Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C
Dodatkowe informacje
Rodzaj | dojrzewające |
Kawałki | Plastry | całe kawałki |