Kapusta Kiszona (słoik)
Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek. Odsiewamy ją od ponad 25 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekret doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Chrupiąca, kwaśna po prostu pyszna.
Dostępność: duża ilość
Sok z Kiszonego Buraka
Nasz sok z buraka jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak sok z innych kiszonych produktów, np. kapusty czy ogórków, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego.
Dostępność: duża ilość
Sok z Kiszonego Buraka
Nasz sok z buraka jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak sok z innych kiszonych produktów, np. kapusty czy ogórków, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego.
Dostępność: duża ilość
Ogórki Kiszone (duży słoik)
Służą jako baza surówek, zupy ogórkowej czy jako zdrowa przekąska. Ogórki są polecanym warzywem w dietach odchudzających. Kiszenie sprawia, że stają się lekkostrawne i pełne wartości odżywczych.
Od 5 pokoleń ten sam ogórek, receptura i smak
Najlepiej smakuje z kromką wiejskiego chleba i smalcem jako przepyszna zakąska w towarzystwie regionalnych trunków.
Dostępność: duża ilość
Ogórki Kiszone (mały słoik)
Służą jako baza surówek, zupy ogórkowej czy jako zdrowa przekąska. Ogórki są polecanym warzywem w dietach odchudzających. Kiszenie sprawia, że stają się lekkostrawne i pełne wartości odżywczych.
Od 5 pokoleń ten sam ogórek, receptura i smak
Najlepiej smakuje z kromką wiejskiego chleba i smalcem jako przepyszna zakąska w towarzystwie regionalnych trunków.
Dostępność: duża ilość
Ogórki Kiszone (średni słoik)
Służą jako baza surówek, zupy ogórkowej czy jako zdrowa przekąska. Ogórki są polecanym warzywem w dietach odchudzających. Kiszenie sprawia, że stają się lekkostrawne i pełne wartości odżywczych.
Od 5 pokoleń ten sam ogórek, receptura i smak
Najlepiej smakuje z kromką wiejskiego chleba i smalcem jako przepyszna zakąska w towarzystwie regionalnych trunków.
Dostępność: duża ilość
Sok z Ogórków Kiszonych
Jest równie cenny jak sok z kiszonej kapusty czy buraka. Wszystkie soki z kiszonych warzyw zawierają większą lub mniejszą ilość bakterii - pałeczki kwasu mlekowego wraz z wieloma innymi mikroelementami.
Dostępność: duża ilość
Carpaccio z Kiszonego Buraka
Zawartość opakowania oprócz soli pochodzi z naszego gospodarstwa.
Nasz kiszony burak jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak inne kiszone produkty, np. kapusta czy ogórki, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego.
Idealna do sałatek w towarzystwie naszego czosnku w oleju z ziołami.
Dostępność: duża ilość
Kapusta Kiszona z Kminkiem (słoik)
Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek. Odsiewamy ją od ponad 15 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekret doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Chrupiąca, kwaśna po prostu pyszna.
Dostępność: duża ilość
Kapusta Kiszona z Koprem (słoik)
Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek. Odsiewamy ją od ponad 25 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekret doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Chrupiąca, kwaśna po prostu pyszna.
Dostępność: duża ilość
Kapusta Kiszona z Żurawiną (słoik)
Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek pod względem smakowym. Odsiewamy ją od ponad 25 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekretem doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Bardzo chrupiąca przyjemnie kwaśna może lekko kwaśniejsza od zwykłej dzięki dodatkowi żurawiny wielkoowocowej, po prostu pyszna.
Dostępność: duża ilość
Kiszony Burak z Chili
Zawartość opakowania oprócz soli pochodzi z naszego gospodarstwa.
Nasz kiszony burak jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak inne kiszone produkty, np. kapusta czy ogórki, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego.
Idealna do barszczu z lekką nutą kwasowości i pikantności.
Dostępność: limit wyczerpany
Ogórki po żydowsku
Kolejna odsłona ogórków konserwowych, jednakże są słodsze od standardowych korniszonów, przeważnie są rozcięte wzdłuż na ćwiartki głównie w z powodu rozmiaru ogórka (mniejsze są konserwowane w całości), a z drugiej strony jest to bardzo wygodne, ponieważ możemy go serwować od razu na talerz.
Dostępność: duża ilość
Przecier z Ogórków Kiszonych
Od ponad 40 lat odsiewamy nasze ogórki z własnych nasion co sprawia, że są w 100% naturalne i niezastąpione w smaku. Nasz przecier jest zupełnie inny ponieważ powstaje już z ukiszonych wcześniej ogórków dlatego jego smak, kolor i poziom zakwaszenia jest idealny. Przecier jest pasteryzowany w temperaturze 60 stopni Celsjusza przez okres 6h.
Dostępność: duża ilość
Sałatka ogórkowa z chili
Smak docenią osoby lubiące pikantne i ostre potrawy z nutą słodyczy. Świetnie pasuje do obiadu jako surówka, bądź też jako dodatek do zakąsek.
Dostępność: duża ilość
Sałatka z Kiszonego Buraka z Miodem i Czerwoną Cebulą
Zawartość opakowania oprócz soli, pieprzu i miodu pochodzi z naszego gospodarstwa.
Miód pochodzi z lokalnej zaprzyjaźnionej pasieki.
Nasza sałatka z buraka jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak inne kiszone produkty, np. kapusta czy ogórki, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego. Co więcej nie traci żadnych właściwości po ukiszeniu, wręcz nabiera ich jeszcze więcej.
Pieprzno-miodowy posmak z nutą prażonej czerwonej cebulki, sprawia, że idealnie sprawdza się jako dodatek do przekąski, składnik sałatek czy też dodatek to pieczonych potraw.
Dostępność: duża ilość
Sałatka z Kiszonego Buraka z Miodem i Pieprzem
Zawartość opakowania oprócz soli, pieprzu i miodu pochodzi z naszego gospodarstwa.
Miód pochodzi z lokalnej zaprzyjaźnionej pasieki.
Nasza sałatka z buraka jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak inne kiszone produkty, np. kapusta czy ogórki, ma właściwości odżywcze dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego. Co więcej nie traci żadnych właściwości po ukiszeniu, wręcz nabiera ich jeszcze więcej.
Dostępność: duża ilość
Sok z kiszonej kapusty
Duża zawartość związków o działaniu antyoksydacyjnym – witamin C, E, karotenoidów oraz polifenoli. Sok z kiszonej kapusty jest doskonałym źródłem probiotyków.
Dostępność: duża ilość
Sok z Ogórków Kiszonych
Jest równie cenny jak sok z kiszonej kapusty czy buraka. Wszystkie soki z kiszonych warzyw zawierają większą lub mniejszą ilość bakterii - pałeczki kwasu mlekowego wraz z wieloma innymi mikroelementami.
Dostępność: średnia ilość