Mąka kokosowa
Opis
Mąka kokosowa jest uzyskiwana przez mielenie odtłuszczonego miąższu kokosa. Mielimy ją sami w Wasilkowie, więc mamy pewność, że jest to produkt jednoskładnikowy i w 100% naturalny. Mąka kokosowa ma lekko słodki smak i aromat. Charakteryzuje się również wysoką absorpcją płynów. Stanowi idealną alternatywę dla osób, które nie tolerują glutenu.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-095-002
WARTOŚCI ODŻYWCZE: mąka kokosowa jest bogata w błonnik (9,8g na 100g), ma dziesięć razy więcej błonnika niż mąka pszenna, a dodatkowo ma wyższą zawartość białka od mąki pszennej. Świetnie się sprawdza jako produkt alternatywny w jadłospisie osób, z nietolerancją glutenu, cukrzyków czy też alergików. Zalecana jest przy diecie niskowęglowodanowej, ze względu na śladową obecność węglowodanów. Dietetycy wskazują, że dzienne spożycie błonnika pokarmowego powinno stanowić od 20 do 35 gramów, dlatego też włączenie do swojej diety, mąki kokosowej pozwoli na uzupełnienie jego niedoborów w organizmie.
DOBRE RADY:
Zamieniając mąkę pszenną na kokosową, dodaj podwójną ilość płynów.
W wypiekach na 1/2 szklanki mąki kokosowej potrzebujesz 6 jajek i 1/2 szklanki płynu.
Mąka kokosowa doskonale sprawdzi się do:
- wypieku bezglutenowych ciast, ciasteczek, pieczywa
- smażonych naleśników
- panierowania mięs i warzyw
- zagęszczania zup i sosów
- koktajli i smoothie
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | mąka kokosowa bezglutenowa 100% |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu. |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 12 miesięcy od daty produkcji |
Pochodzenie Surowca: | Indonezja |
Sposób Użycia: | doskonale sprawdzi się do wypieku bezglutenowych ciast, ciasteczek, pieczywa, panierowania mięs i warzyw, zagęszczania zup i sosoów, koktaji i smoothie |
Koszty dostawy Sprawdź możliwe opcje dostawy
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00