Makaron pszenny z 12 jaj (typ 750)

13,90  / 400 g

+

Najbliższa dostawa:
piątek 10 Kwiecień

Składanie zamówień:
środa 8 Kwiecień 15:00

Pozostało jeszcze:
5 dni, 3 godzin, 8 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Makaron domowej roboty wyrabiany z dodatkiem min. 12 jaj na kg mąki. Przepis babci Lodzi. Dojrzewa / obsycha na piecu kaflowym w specjalnych blaszkach min 2 dni. Wyrabiamy go według przepisu rodzinnego zgodnie z tradycją, jest to ręczny proces łącznie z krojeniem i dlatego makaron posiada nieregularny kształt. Idealny do rosołu czy zupy pomidorowej lub na słodko z powidłami i śmietaną.


Składniki: porcja 1kg makaronu zawiera 12 jaj kurzych z własnego gospodarstwa, 1 kg mąki pszennej typ 750


Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w papierowym opakowaniu

Anna i Marek Deresz


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Lebiedzin, woj. podlaskie


Nasze dość młode, bo niespełna 3-pokoleniowe gospodarstwo, znajduje malowniczo otoczonym Puszczą Knyszyńską Lebiedzinie. Od samego początku zajmowaliśmy się bydłem mlecznym oraz masarstwem. Nasze wyroby są wytwarzane według receptur rodzinnych sięgających wielu lat wstecz. Jesteśmy konwencjonalnym gospodarstwem, mimo wszystko zarówno trzoda jak i nasze płody rolne są uprawiane w sposób zgodny z naturalnym cyklem.

Nasze wyroby cieszą się sporym uznaniem czego przykładem mogą być zdobyte wyróżnienia w różnych konkursach kulinarnych. Koronnym produktem jest dojrzewająca w sianie szynka wołowa, która zdobyła ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,67  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
5,00  / 1 kg
8,00  / 500 g
14,00  / 1 kg

Nowe na T@RGu

16,25  / 200 g
13,00  / 500 ml
13,00  / 500 ml
9,95  / 500 g
14,00  / 330 ml
12,00  / 10 szt