Nowości
Ekologiczna Mąka Orkiszowa Typ 2000
Ekologiczna Mąka Orkiszowa Typ 2000
14,00 zł
| kg
Zupa Flaczki (mała 500ml)
Zupa Flaczki (mała 500ml)
12,30 zł
| 500ml
Bigos (duży 900ml)
Bigos (duży 900ml)
22,00 zł
| 900ml
Zupa Flaczki (duża 900ml)
Zupa Flaczki (duża 900ml)
22,00 zł
| 900ml
Zupa Szczawiowa (duża 900ml)
Zupa Szczawiowa (duża 900ml)
17,50 zł
| 900ml
Zupa Szczawiowa (mała 500ml)
Zupa Szczawiowa (mała 500ml)
10,99 zł
| 500ml
Bigos (mały 500ml)
Bigos (mały 500ml)
12,30 zł
| 500ml
Zupa Żurek (duża 900ml)
Zupa Żurek (duża 900ml)
18,45 zł
| 900ml
Zupa Żurek (mała 500ml)
Zupa Żurek (mała 500ml)
10,99 zł
| 500ml
Ciasteczka Cantuccini
Ciasteczka Cantuccini
6,00 zł
| 100g
Bestsellery
Jaja kurze (EKO)
Jaja kurze (EKO)
13,49 zł
| 10szt
Rzodkiewka
Rzodkiewka
3,99 zł
| pęczek
Pigwoniada klasyczna gazowana
Pigwoniada klasyczna gazowana
5,95 zł
| 330ml
Rzodkiewka (EKO)
Rzodkiewka (EKO)
4,50 zł
| pęczek
Szczypior (EKO)
Szczypior (EKO)
4,00 zł
| pęczek
Sałata masłowa (EKO)
Sałata masłowa (EKO)
4,90 zł
| szt
Jaja Kurze Zielononóżki Kuropatwianej
Jaja Kurze Zielononóżki Kuropatwianej
14,29 zł
| 10szt
Cebula biała (EKO)
Cebula biała (EKO)
5,72 zł
| kg
Promocje
Zakwas BEZGLUTENOWY na żurek
Zakwas BEZGLUTENOWY na żurek
14,00 zł 12,30 zł
| 500ml
Zakwas żytni na żurek
Zakwas żytni na żurek
14,00 zł 12,30 zł
| 500ml
Ziemniaki MYSZKA (EKO) – 3 kg
Ziemniaki MYSZKA (EKO) – 3 kg
10,90 zł 9,25 zł
| 3kg

Baleron Wędzony

Baleron Wędzony
Baleron Wędzony

 Nasz baleron jest wyjątkowy ponieważ nie jest nastrzykiwany solanką ale rzez okres 8 dni leżakuje w solance przygotowanej z jedynie z 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak i odpowiednią kruchość naszej wędzonce. Ten wyjątkowy smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 22,65 zł
| 500g

Boczek Wędzony

Boczek Wędzony
Boczek Wędzony

 Nasz boczek jest wyjątkowy ponieważ nie jest nastrzykiwany solanką ale rzez okres 8 dni leżakuje w solance przygotowanej jedynie z 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak i odpowiednią kruchość naszej wędzonce. Ten wyjątkowy smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 21,99 zł
| 500g

Kabanosy Edwarda

Kabanosy Edwarda
Kabanosy Edwarda

 Kabanosy zarówno jak kiełbasa Edwarda, są kruche i delikatne w smaku. Receptura mieszanki do kabanosów jak i kiełbasy jest w rodzinie od przeszło 70 lat. Jest to nasza rodzinna i silnie strzeżona receptura i można by rzec, że nasza flagowa wędlina. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 24,15 zł
| 500g

Kabanosy z Dzika

Kabanosy z Dzika
Kabanosy z Dzika

 Kabanosy z dzika, są nieco intensywniejsze w smaku, kruche i lekko ciemniejsze od zwykłych. Receptura mieszanki do kabanosów jak i kiełbasy jest w rodzinie od przeszło 70 lat. Jest to nasza rodzinna i silnie strzeżona receptura i można by rzec, że nasza popisowa wędlina. Wyrabiana jest  z dziczyzny, która pochodzi z Narwiańskich terenów i tak jak zwykłe kabanosy wyrabiana głównie z karkówki, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 28,50 zł
| 500g

Kaszanka Pieczona

Kaszanka Pieczona
Kaszanka Pieczona

 Nasza Kaszanka to kolejny przysmak na bazie zmielonych podrobów, tłustych kawałków mięsa i farszu z kaszy gryczanej. Jak można zauważyć nasza odsłona kaszana różni się nieco od tradycyjnej  - zapiekamy ją w keksówkach. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza idealnej proporcji mielonych podrobów, kaszy i dodatku krwi wieprzowej. Idealna na grila czy do różnych potraw, naszym faworytem jest zapiekanka z kaszanki z ziemniakiem i jabłkiem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 13,99 zł
| 500g

Kaszanka Wegetariańska

Kaszanka Wegetariańska
Kaszanka Wegetariańska

 Nasza wegetariańska kaszanka oprócz warzyw zawiera jedynie ser halloumi. W gotowej postaci jest gotowym delikatesem do spożycia na chrupiącym pieczywie. Można też ją podsmażyć z cukrową cebulką i zachwycać się jej niepowtarzalnym smakiem. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 17,15 zł
| 300g
  • nowość

Kiełbasa Biała Surowa

Kiełbasa Biała Surowa
Kiełbasa Biała Surowa

 W naszej rodzinie znana jako kiełbasa matuli,  jest delikatna w smaku i wyrabiana w różnych wariantach od przeszło 70 lat. Jest to nasza rodzinna receptura i można by rzec, że nasza flagowa kiełbasa. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,50 zł
| 500g

Kiełbasa Biebrzańska Sucha

Kiełbasa Biebrzańska Sucha
Kiełbasa Biebrzańska Sucha

 W naszej rodzinie nazywana też żywiecką, jest niesamowita w smaku i wyrabiana w ten sam sposób od przeszło 70 lat a w tej odsłonię z krojonych kawałków mięsa i nieco bardziej podsuszona. Jest to nasza kolejna odsłona przepysznej kiełbasy, która jest ulubioną wersją dla najmłodszych ze względu na przewagę chudego mięsa. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, szynki oraz bardzo małej ilości podgardla oraz boczku, a następnie wędzona ciepłym dymem. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 25,50 zł
| 500g

Kiełbasa Edwarda

Kiełbasa Edwarda
Kiełbasa Edwarda

 W naszej rodzinie znana jako kiełbasa matuli,  jest delikatna w smaku i wyrabiana w różnych wariantach od przeszło 70 lat. Jest to nasza rodzinna receptura i można by rzec, że nasza flagowa kiełbasa. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 21,99 zł
| 500g

Kiełbasa Edwarda z Czosnkiem Niedźwiedzim

Kiełbasa Edwarda z Czosnkiem Niedźwiedzim
Kiełbasa Edwarda z Czosnkiem Niedźwiedzim

 W naszej rodzinie znana jako kiełbasa matuli,  jest delikatna w smaku i wyrabiana w różnych wariantach od przeszło 70 lat a w tej odsłonię z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Jest to nasza kolejna odsłona flagowej kiełbasy. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 22,99 zł
| 500g
  • nowość

Kiełbasa Jałowcówka

Kiełbasa Jałowcówka
Kiełbasa Jałowcówka

 W naszej rodzinie znana jako kiełbasa matuli,  jest delikatna w smaku i wyrabiana w różnych wariantach od przeszło 70 lat a w tej odsłonię z dodatkiem jałowca i nieco bardziej podsuszona. Jest to nasza kolejna odsłona flagowej kiełbasy. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 22,50 zł
| 500g

Kiełbasa z Dzika

Kiełbasa z Dzika
Kiełbasa z Dzika

 Kiełbasa z dzika, jest nieco intensywniejsze w smaku, kruche i lekko ciemniejsze od zwykłej. Receptura mieszanki do kiełbasy jest w rodzinie od przeszło 70 lat. Jest to nasza rodzinna i silnie strzeżona receptura i można by rzec, że nasza popisowa wędlina. Wyrabiana jest  z dziczyzny, która pochodzi z Narwiańskich terenów i tak jak zwykłe kabanosy wyrabiana głównie z karkówki, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 25,70 zł
| 500g

Kości Wędzone

Kości Wędzone
Kości Wędzone

 Nasze kości są wyśmienite i nadają się świetnie do różnych potraw jako główny składnik nadający aromat i ten właściwy smak. Najpierw przez okres 8 do 10 dni leżakują w solance przygotowanej z jedynie 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak tej wędzonce. Dzięki technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego kości nabierają niepowtarzalnego aromatu. Następnie w tej postaci uczynią każdą zupę czy gulasz, najlepszą jaką kiedykolwiek próbowaliście. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 9,75 zł
| kg

Pasztet Pieczony

Pasztet Pieczony
Pasztet Pieczony

 Nasz Pasztet Pieczony to kolejny przysmak na bazie zmielonej wątróbki oraz zmielonych skrawków mięsa. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza idealnej proporcji mielonych podrobów, skrawków łopatki i słoniny. Idealny na kanapkę jako zakąska a w towarzystwie ogórka kiszonego i razowego pieczywa staję się nielada rarytasem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 12,55 zł
| szt

Pasztetowa

Pasztetowa
Pasztetowa

 Nasza Pasztetowa to kolejny przysmak na bazie zmielonych podrobów z dodatkiem skrawków mięsa. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza idealnej proporcji mielonych podrobów, skórek wieprzowych, skrawków łopatki i słoniny. Idealny na kanapkę jako zakąska a w towarzystwie ogórka kiszonego i razowego pieczywa staję się nielada rarytasem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 13,99 zł
| 500g

Polędwica Wędzona

Polędwica Wędzona
Polędwica Wędzona

 Nasza polędwica jest wyjątkowa ponieważ nie jest nastrzykiwana solanką ale rzez okres 8 dni leżakuje w solance przygotowanej z jedynie z 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak i odpowiednią kruchość naszej wędzonce. Ten wyjątkowy smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 25,50 zł
| 500g

Salceson Biały

Salceson Biały
Salceson Biały

 Nasz Salceson to mistrz podrobów. Nasz wiejski rarytas, którego niepowtarzalny smak uzyskaliśmy dzięki mieszance podrobów, głowizny oraz skrawków mięsa wieprzowego. Idealna zakąska przeżywa swój powrót. Dobrze znana wśród naszych rodziców czy dziadków w naszym domu nazywana kolokwialnie ‘szynką z przeszkodami’.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 13,99 zł
| 500g

Salceson Czarny

Salceson Czarny
Salceson Czarny

 Nasz Salceson to mistrz podrobów. Nasz wiejski rarytas, którego niepowtarzalny smak uzyskaliśmy dzięki mieszance podrobów, głowizny oraz skrawków mięsa wieprzowego. Swoją ciemną barwę zawdzięcza dodatkowi krwi wieprzowej. Idealna zakąska przeżywa swój powrót. Dobrze znana wśród naszych rodziców czy dziadków w naszym domu nazywana kolokwialnie ‘szynką z przeszkodami’.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 13,45 zł
| 500g

Słonina Wędzona

Słonina Wędzona
Słonina Wędzona

 Nasza słonina jest wyjątkowa ponieważ przez okres 8 dni leżakuje w solance przygotowanej z jedynie z 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak a następnie kolejne kilka dni leżakuje w przyprawach, żeby nabrała odpowiednich walorów smakowych. Na sam koniec aby wzmocnić ten wyjątkowy smak odbywa się wędzenie w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 13,99 zł
| 500g

Smalczyk Jasieńki

Smalczyk Jasieńki
Smalczyk Jasieńki

 Rodzinny przepis z wiejskiej słoniny, jabłka (najlepiej antonówki), cebuli oraz skwarek z mięsa wieprzowego jest arcydziełem mojej żony Jasieńki. Na chrupiącym wiejskim chlebie z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki bądź szczypiorku skusi niejednego smakosza. Jest obowiązkowym zestawem każdego stołu biesiadnego jako znakomita przekąska.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 11,45 zł
| 250g

Szynka Wędzona

Szynka Wędzona
Szynka Wędzona

 Nasza szynka jest wyjątkowa ponieważ nie jest nastrzykiwana solanką ale rzez okres 8 dni leżakuje w solance przygotowanej z jedynie z 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak i odpowiednią kruchość naszej wędzonce. Ten wyjątkowy smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 24,75 zł
| 500g

Szynka z Słoninką Wędzona

Szynka z Słoninką Wędzona
Szynka z Słoninką Wędzona

 Nasza szynka jest wyjątkowa ponieważ nie jest nastrzykiwana solanką ale rzez okres 8 dni leżakuje w solance przygotowanej z jedynie 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak i odpowiednią kruchość naszej wędzonce. Ten wyjątkowy smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 21,95 zł
| 500g

Żeberka Wędzone

Żeberka Wędzone
Żeberka Wędzone

 Nasze żeberka są przepyszne. Najpierw przez okres 8 do 10 dni leżakują w solance przygotowanej z jedynie 5 składników. Solanka w całości marynuje i nadaje wyjątkowy smak tej wędzonce. Dzięki technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 55 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego żeberka nabierają niepowtarzalnego aromatu. Następnie w tej postaci uczynią każdą grochówkę czy fasolkę po bretońsku najlepszą jaką kiedykolwiek próbowaliście. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 13,99 zł
| 500g

Baleron Biebrzański

Baleron Biebrzański
Baleron Biebrzański

Wędzonka z najwyższej jakości karkowiny z naszej własnej hodowli wieprzowiny. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Soczystość a jednocześnie delikatność zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 40 a 45 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) w dymie drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 19,53 zł
| 500g

Baleron tradycyjny

Baleron tradycyjny
Baleron tradycyjny

Jest wyśmienitą wędzonką, wytwarzamy ją z karczku wieprzowego bez kości, w całości lub dużych częściach. Wraz z szynką jest jedną z bardziej cenionych wędlin przez naszych klientów głównie przez bardzo delikatną strukturę i aromatyczny smak. Idealny jako przystawka a wraz z pozostałymi wędlinami można skomponować niebywałą deskę smaków.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 21,92 zł
| 440g

Boczek faszerowany

Boczek faszerowany
Boczek faszerowany

Lekko podwędzany boczek (wcześniej wyleżany w solance), zostaje nafaszerowany mięsem mielonym doprawionym pieprzem, solą i czosnkiem. Tak przygotowana forma rolady jest następnie pieczona od 40 minut do około godziny. Znakomity balans przypraw w farszu z wędzonym posmakiem boczku zaskoczy niejednego smakosza.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,93 zł
| 500g

Boczek wędzony

Boczek wędzony
Boczek wędzony

Wędzonka z najwyższej jakości wieprzowiny z naszej naturalnej hodowli odznaczonej certyfikatem ‘Jakość Tradycja’. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 16,86 zł
| 500g

Boczek wędzony

Boczek wędzony
Boczek wędzony

Tradycyjnie w Polsce występuje z wyraźnym przerostem tłuszczowym, różni się od popularnego w krajach anglojęzycznych bekonu, który jest okrojony z tłuszczu i występuje jako cienkie paski peklowane za pomocą soli, a następnie smażone albo wędzone.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 14,14 zł
| 300g

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Laureatka najwyższego odznaczenia kulinarnego w dziedzinie produktu regionalnego w 2017 roku (Perła Regionu) jest kiełbasą o niepowtarzalnym smaku dzięki prawdziwie tradycyjnej formie wyrobu. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka nadając jej jedyny w swoim rodzaju smak.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 16,86 zł
| 500g

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Nagrodzona pierwszym miejscem w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo 2017’. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka. Jest lekko podwędzana a następnie odwieszana w suchym i ciepłym miejscu, gdzie przez kolejne 2 miesiące dojrzewa.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,93 zł
| 500g

Kiełbasa jałowcowa

Kiełbasa jałowcowa
Kiełbasa jałowcowa

Jak sama nazwa wskazuje, swój unikalny charakter zawdzięcza użytym do jej produkcji ziaren jałowca. Kiełbasa ta była obecna na staropolskich stołach biesiadnych, znana i ceniona do dziś. Aby dodać jej jeszcze więcej aromatu do paleniska wędzarni wrzuca się gałązki jałowca.

Idealnie smakuje na kanapce z wiejskim masłem i świeżym jeszcze ciepłym żytnim chlebem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,65 zł
| 400g

Kiełbasa krajana

Kiełbasa krajana
Kiełbasa krajana

Inaczej też znana jako kiełbasa palcówka to delikatna w smaku kiełbasa znana w naszej rodzinie w różnych wariantach od przeszło stu lat, różni się od tradycyjnej grubością mielenia mięsa. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, dodatku łopatki, podgardla, szynki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita, a następnie wędzona ciepłym dymem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,65 zł
| 400g

Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska
Kiełbasa myśliwska

Wędzona i podsuszana kiełbasa z mięsa wieprzowego wyróżniająca się smakiem, kruchością, zapachem, kształtem, a także trwałością. Dzięki temu kiełbasa nie musi być przechowywana w lodówce, co sprawiało, że swego czasu cieszyła się dużą popularnością wśród myśliwych (stąd nazwa) czy np. rybaków, którzy zabierali ją ze sobą na dłuższe wyprawy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,65 zł
| 400g

Kiełbasa szynkowa

Kiełbasa szynkowa
Kiełbasa szynkowa

Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza wysokiej klasy mieszance mięs z naszej hodowli. Dzięki przewadze szynki (wyleżanej w solance) jest ona o wiele grubsza i bardziej zbita. Wędzona w tradycyjny sposób a następnie podsuszana nieco dłużej niż tradycyjne kiełbasy jest prawdziwym przysmakiem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,93 zł
| 500g

Kiełbasa tradycyjna

Kiełbasa tradycyjna
Kiełbasa tradycyjna

Inaczej znana również jako kiełbasa swojska to delikatna w smaku kiełbasa znana w różnych wariantach od przeszło stu lat w naszej rodzinie. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, łopatki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita naturalne a następnie wędzona ciepłym dymem. Świetna na kanapkę czy na grilla czy też jako składnik zapiekanki, zawsze będzie niesamowicie pyszna.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,65 zł
| 400g

Kiełbasa wiejska

Kiełbasa wiejska
Kiełbasa wiejska

Taka jak robiły je nasze babcie. Bogatsza w tłustsze składniki (podgardle, słonina) nadaje jej wiejski charakter. Zapracowany rolnik szybko zaspokajał głód tym rarytasem, który nosi miano ‘treściwego jadła’, a takiego oczywiście nie może zabraknąć na wiejskim stole. Na kanapkę czy jako zakąska zaspokoi oczekiwania każdego biesiadnika.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 16,88 zł
| 500g

Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim

Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim
Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim

Jak sama nazwa wskazuje swój niepowtarzalny smak zawdzięcza dzięki użytego do jej produkcji czosnku niedźwiedziego. Wyrabiana jest głównie z karkówki wieprzowej, łopatki oraz boczku i nadziewana w wieprzowe jelita naturalne a następnie wędzona ciepłym dymem. Świetna na kanapkę czy na grilla czy też jako składnik zapiekanki, zawsze będzie niesamowicie pyszna.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 18,65 zł
| 400g

Kości wędzone

Kości wędzone
Kości wędzone

Wędzone w tradycyjny sposób w temperaturze nie większej niż 50 stopni Celsjusza tworzą idealny składnik bazowy zup, bulionów czy też fasolki po bretońsku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 12,15 zł
| kg

Pasztet wiejski

Pasztet wiejski
Pasztet wiejski

Wieprzowe kawałki łopatki, podgardla, karkówki z dodatkiem indyka/gęsi/kaczki a do tego zestaw lokalnych warzyw z naszych upraw. Podbija rzesze nowych podniebień głównie przez delikatną strukturę i niepowtarzalny smak uzyskany dzięki odpowiedniej proporcji dodatku wspomnianego tłustego drobiu. Kanapce z kiszonym ogórkiem, dodatkiem domowego majonezu nie oprze się chyba nikt.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 23,29 zł
| 500g

Pasztetowa

Pasztetowa
Pasztetowa

Ugotowane mięso podrobowe (ozorki, żołądki, płuca, nerki czy serca wieprzowe łącznie ze skrawkami mięsa z łopatki, karkówki z dodatkiem słoniny) następnie jest mielone, przyprawiane i umieszczane do specjalnego rękawa, po czym pieczone. Na żytnim chlebie ze świeżym masłem i ogórkiem kiszonym nie ma sobie równej w smaku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 10,13 zł
| 500g

Podgardle wędzone

Podgardle wędzone
Podgardle wędzone

Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 8,78 zł
| 500g

Polędwica

Polędwica
Polędwica

Najszlachetniejsza z wędzonek przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 23,69 zł
| 500g

Polędwica dojrzewająca

Polędwica dojrzewająca
Polędwica dojrzewająca

Peklowana do 3 tygodni, a następnie obsuszana w wygaszonej wędzarni przez 24 godziny. Niezaprzeczalne jej walory to aromat i delikatność smaku. Tradycyjny sposób wytwarzania zwielokrotnia jej trwałość, jej smak wyostrza się wraz z upływającym czasem. Jest rarytasem nawet dla najbardziej wymagających smakoszy.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 24,12 zł
| 440g

Polędwica wędzona

Polędwica wędzona
Polędwica wędzona

Wyrób najwyższej jakości wytwarzany w tradycyjny sposób, o czym świadczy m.in. wpis na listę produktów tradycyjnych. Charakteryzuje się naturalną kruchością i soczystością. Wędlina o niskiej zawartości tłuszczu, spełni oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 22,92 zł
| 440g

Polędwiczanki

Polędwiczanki
Polędwiczanki

Tak jak polędwica jest to najdelikatniejsza i najlepsza część tuszy wieprzowej. Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki jest leżakowana w solance natomiast proces wędzenia i suszenia jest krótszy niż pozostałych wędlin.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka od zakończenia zbierania zamówień w bieżącej turze: 48 godzin

Cena: 25,03 zł
| 500g
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00

Wysyłka Polska: czwartek, dostawa w piątek

Dostawa lokalnie: czwartek g. 16:00 - 20:00


Kontakt: +48 883 926 193


więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl