Masarnia, Rzeźnik

Wegański pasztet z soczewicy

Wegański pasztet z soczewicy
Wegański pasztet z soczewicy

100% naturalnych składników. Wyjątkowo atrakcyjny kulinarnie. Dobry na zimno jak i na ciepło. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej, celiakii, polecany również diabetykom. Zawsze świeży, ponieważ wypiekane jest pod zamówienia naszych Klientów.

Dostępność: duża ilość

Cena:

18,30 zł

Wegański pasztet z fasoli

Wegański pasztet z fasoli
Wegański pasztet z fasoli

100% naturalnych składników. Bogactwo błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka, niezwykle sycący. Wystarczająco wilgotny, aromatyczny i delikatny w smaku. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej, celiakii, polecany również diabetykom. Zawsze świeży, ponieważ wypiekane jest pod zamówienia naszych Klientów.

Dostępność: duża ilość

Cena:

18,30 zł

Udziec wołowy (roast beef)

Udziec wołowy (roast beef)
Udziec wołowy (roast beef)

Roast beef, czyli pieczony udziec wołowy. Górna zrazowa, marynowana dwie doby w grubej warstwie pieprzu, papryki słodkiej oraz ostrej i bukiecie ziół, aby dogłębnie przeszła marynatą i pieczona dwuetapowo do osiągnięcia określonej temperatury w środku mięśnia w celu uniknięcia przepieczenia i wysuszenia.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

30,50 zł

Szynka ze skórką

Szynka ze skórką
Szynka ze skórką

Dodatkiem w tej szynce w porównaniu do jej standardowej wersji jest cienka warstwa słoniny zwieńczona skórą wieprzową, tak jak to robiły nasze babcie. Jest to chyba najbardziej tradycyjny sposób przyrządzania tej wędliny. Na wsi szynka po uwędzeniu uznawana jest za zbyt suchą i aby nadać jej soczystość jest porcjowana wraz ze skórką, pod która jest warstwa tłuszczu.

Dostępność: duża ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Szynka Wiejska

Szynka Wiejska
Szynka Wiejska

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

42,99 zł

( 1 | kg = 61,41 zł )

Szynka chłopska

Szynka chłopska
Szynka chłopska

Najbardziej znana i popularna ze wszystkich wędzonek. Przez okres 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Szyneczka Wójta

Szyneczka Wójta
Szyneczka Wójta

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

33,99 zł

( 1 | kg = 67,98 zł )

Smalczyk ze Skwarkami

Smalczyk ze Skwarkami
Smalczyk ze Skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami, cebulką i majerankiem. Pasuje do chrupiącego pieczywa z ogórkami kiszonymi lub małosolnymi. Idealny na przekąskę.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

13,25 zł

Smalczyk

Smalczyk
Smalczyk

Król wiejskiego stołu na wszystkich imprezach! Wytapiane z wieprzowej słoniny skwareczki idealnie skomponowane z jabłkami, cebulką, bukietem ziół i w wersji słodkiej – z suszoną śliwką.

 
 
 
 

Dostępność: duża ilość

Cena:

16,50 zł

Słonina wędzona

Słonina wędzona
Słonina wędzona

Niezastąpiony element prawdziwego wiejskiego stołu, jako przepyszna przekąska. Najpierw przez kilka dni wyleżana w solance a następnie uwędzona w 40 stopniach Celsjusza przez kilka godzin zachwyci podniebienie koneserów wiejskich przysmaków.

Dostępność: duża ilość

Cena:

13,85 zł

( 1 | kg = 27,70 zł )

Schab Wieprzowy suszony

Schab Wieprzowy suszony
Schab Wieprzowy suszony

Delikatny, schab wieprzowy, mięsień o średniej zawartości tłuszczu, peklowany na sucho i natarty mieszanką przypraw jednorodnych dojrzewa przez około 6 tygodni w specjalnych warunkach. Dzięki takiemu procesowi schab uzyskuje niespotykaną kruchość i delikatność. Niska zawartość tłuszczu stanowi o atrakcyjności tej wędliny jako zimna przekąska.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

38,50 zł

Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą

Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą
Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą

Inna propozycja słynnego już Schabu Sous Vide z naszego „Rzeźnika”. Tym razem jednak w zastosowanych ziołach nie znajdziemy płatków chilli czy oregano, a jedynie pietruszkę. Wersja wzbogacona nadzieniem z suszonej śliwki oraz lekko kwaskowej moreli, to świetna propozycja dla miłośników słodkiego przełamania w wędlinach oraz dla wszystkich amatorów strojenia półmisków z wędlinami.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

23,00 zł

Schab Wieprzowy Sous Vide

Schab Wieprzowy Sous Vide
Schab Wieprzowy Sous Vide

Schab wieprzowy przyrządzany metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (16-18h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie schab, który jest mięśniem chudym, jest soczysty, kruchy, delikatny, a jednocześnie z wyraźnym wieprzowym smakiem.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

22,50 zł

Polędwiczki łososiowe

Polędwiczki łososiowe
Polędwiczki łososiowe

Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki pekluje się w solance natomiast proces wędzenie i suszenia jest najkrótszy. Proces dojrzewania następuje w 20-25 stopniach Celsjusza przez okres kilku dni nawet do jednego tygodnia. Delikatna struktura i aksamitny smak potrafią zapaść w pamięć.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

35,49 zł

( 1 | kg = 70,98 zł )

Polędwiczanki

Polędwiczanki
Polędwiczanki

Tak jak polędwica jest to najdelikatniejsza i najlepsza część tuszy wieprzowej. Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki jest leżakowana w solance natomiast proces wędzenia i suszenia jest krótszy niż pozostałych wędlin.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

35,49 zł

( 1 | kg = 70,98 zł )

Polędwica z Podlaskiej Chaty

Polędwica z Podlaskiej Chaty
Polędwica z Podlaskiej Chaty

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

68,99 zł

( 1 | kg = 68,99 zł )

Polędwica Wiejska

Polędwica Wiejska
Polędwica Wiejska

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

64,99 zł

( 1 | kg = 64,99 zł )

Polędwica

Polędwica
Polędwica

Najszlachetniejsza z wędzonek przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

35,45 zł

( 1 | kg = 70,90 zł )

Podgardle wędzone

Podgardle wędzone
Podgardle wędzone

Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół.

Dostępność: duża ilość

Cena:

18,39 zł

( 1 | kg = 36,78 zł )

Pasztetowa

Pasztetowa
Pasztetowa

Ugotowane mięso podrobowe (ozorki, żołądki, płuca, nerki czy serca wieprzowe łącznie ze skrawkami mięsa z łopatki, karkówki z dodatkiem słoniny) następnie jest mielone, przyprawiane i umieszczane do specjalnego rękawa, po czym pieczone. Na żytnim chlebie ze świeżym masłem i ogórkiem kiszonym nie ma sobie równej w smaku.

Dostępność: duża ilość

Cena:

19,89 zł

( 1 | kg = 39,78 zł )

Pasztet z Podlaskiej Chaty

Pasztet z Podlaskiej Chaty
Pasztet z Podlaskiej Chaty

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

22,00 zł

( 1 | kg = 55,00 zł )

Pasztet z kaczki z jajami przepiórczymi

Pasztet z kaczki z jajami przepiórczymi
Pasztet z kaczki z jajami przepiórczymi

100% naturalnych składników. Zawiera wyłącznie mięso świeżej kaczki (nie zawiera wieprzowiny). Tradycyjny, staropolski smak. Nie zawiera kurzych jaj dzięki czemu jest niskoalergenny. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej, celiakii, polecany również diabetykom. Zawsze świeży, ponieważ wypiekane jest pod zamówienia naszych Klientów.

Dostępność: duża ilość

Cena:

31,90 zł

Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną

Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną
Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną

Wyraźny w smaku pasztet składający z wołowiny, wieprzowiny i wątroby cielęcej z dodatkiem suszonej żurawiny. Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

34,50 zł

Pasztet cielęcy

Pasztet cielęcy
Pasztet cielęcy

Jest to najbardziej delikatny i neutralny w smaku pasztet. Cechuje go zwarta struktura będąca wynikiem użycia do jego produkcji wyłącznie mięsa cielęcego, wątróbki cielęcej i warzyw. Idealny dla osób z wysublimowanym smakiem i dzieci.

 

Dostępność: limit wyczerpany

Cena:

40,50 zł

Pastrami

Pastrami
Pastrami

Mostek wołowy jako bardzo rzadko spotykana część wołowiny świetnie nadaje się na króla wędlin – pastrami. Długie pieczenie po uprzednim marynowaniu (min. 8 dni) w zalewie z przypraw korzennych, pozwala wydobyć pełnię smaku czerwonego mięsa. Dodatkowo wędlina ta zyskuje na smaku po podgrzaniu na parze.

 
 
 

Dostępność: limit wyczerpany

Cena:

41,50 zł

Kości wędzone

Kości wędzone
Kości wędzone

Wędzone w tradycyjny sposób w temperaturze nie większej niż 50 stopni Celsjusza tworzą idealny składnik bazowy zup, bulionów czy też fasolki po bretońsku.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

9,90 zł

( 1 | kg = 9,90 zł )

Kiełbasa wiejska

Kiełbasa wiejska
Kiełbasa wiejska

Taka jak robiły je nasze babcie. Bogatsza w tłustsze składniki (podgardle, słonina) nadaje jej wiejski charakter. Zapracowany rolnik szybko zaspokajał głód tym rarytasem, który nosi miano ‘treściwego jadła’, a takiego oczywiście nie może zabraknąć na wiejskim stole. Na kanapkę czy jako zakąska zaspokoi oczekiwania każdego biesiadnika.

Dostępność: duża ilość

Cena:

28,45 zł

( 1 | kg = 56,90 zł )

Kiełbasa szynkowa

Kiełbasa szynkowa
Kiełbasa szynkowa

Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza wysokiej klasy mieszance mięs z naszej hodowli. Dzięki przewadze szynki (wyleżanej w solance) jest ona o wiele grubsza i bardziej zbita. Wędzona w tradycyjny sposób a następnie podsuszana nieco dłużej niż tradycyjne kiełbasy jest prawdziwym przysmakiem.

Dostępność: duża ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )

Kiełbasa Pieprzowa Suszona

Kiełbasa Pieprzowa Suszona
Kiełbasa Pieprzowa Suszona

Oryginalny wyrób, autorska receptura. Świetna propozycja zajmująca ręce i kubki smakowe na długie godziny w podróży czy podczas oglądania filmów. Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe przyprawione grubo mielonym czarnym pieprzem znacznie rozgrzewa i pobudza. Jedna sztuka (pałka) 5-dniowej kiełbaski waży ok 80g.

 
 

Dostępność: duża ilość

Cena:

32,90 zł

Kiełbasa Krakowska Sucha

Kiełbasa Krakowska Sucha
Kiełbasa Krakowska Sucha

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

25,90 zł

( 1 | kg = 47,09 zł )

Kiełbasa Biała Polska

Kiełbasa Biała Polska
Kiełbasa Biała Polska

Klasyka gatunku! Nasza biała kiełbasa jest produkowana zgodnie z oryginalną recepturą, na wyroby tego typu, z lat 50-tych: szynka, łopatka i podgardle wieprzowe, w cienkim, nautralnym jelicie wieprzowym z użyciem tylko i wyłącznie przypraw jednorodnych. Średnio rozdrobniona. Idealna do parzenia, gotowania, smażenia i pieczenia, a także do suszenia i wędzenia. Jedna kiełbaska waży średnio ok. 170g.

 
 

Dostępność: limit wyczerpany

Cena:

33,00 zł

( 1 | kg = 64,71 zł )

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana

Nagrodzona pierwszym miejscem w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Perła Regionu’. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka. Jest lekko podwędzana a następnie odwieszana w suchym i ciepłym miejscu, gdzie przez kolejne 2 miesiące dojrzewa.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

29,25 zł

( 1 | kg = 58,50 zł )

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"
Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska"

Laureatka najwyższego odznaczenia kulinarnego w dziedzinie produktu regionalnego (Perła Regionu) jest kiełbasą o niepowtarzalnym smaku dzięki prawdziwie tradycyjnej formie wyrobu. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka nadając jej jedyny w swoim rodzaju smak.

Dostępność: duża ilość

Cena:

28,45 zł

( 1 | kg = 56,90 zł )

Karkówka Wieprzowa suszona

Karkówka Wieprzowa suszona
Karkówka Wieprzowa suszona

Wzorem włoskiej coppy, sezonujemy naszą karkówkę w szczególnych warunkach przez minimum 6 tygodni. Ówcześnie zapeklowana, następnie porządnie natarta mieszanką przypraw uzyskuje wyśmienity, wyraźnie wieprzowy smak. Przerosty tłuszczowe w tym mięśniu, są odpowiedzialne za transport pełni smaku oraz nadają jej niepowtarzalną strukturę. Świetnie sprawdza się jako zimna przekąska.

 
 

Dostępność: średnia ilość

Cena:

34,30 zł

Karkówka Wieprzowa Sous Vide

Karkówka Wieprzowa Sous Vide
Karkówka Wieprzowa Sous Vide

Karkówka wieprzowa przyrządzana metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie cały mięsień łącznie z przerostami tłuszczowymi jest soczysty, miękki i delikatny.

 
 

Dostępność: limit wyczerpany

Cena:

21,50 zł

Boczek Wieprzowy Sous Vide

Boczek Wieprzowy Sous Vide
Boczek Wieprzowy Sous Vide

Mogłoby się wydawać, iż pospolity boczek nie skrywa dużo tajemnic. Jednakże, po przyrządzeniu go metodą sous vide, co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte w worku próżniowym  z aromatycznym rozmarynem i świeżą skórką pomarańczową, boczek pokazuje nowe oblicze. Wyrób wspaniale nada się do zawijania mięs, warzyw, rolad, jak również do jajecznicy czy na kanapkę.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

19,50 zł

Boczek wędzony

Boczek wędzony
Boczek wędzony

Wędzonka z najwyższej jakości wieprzowiny z naszej naturalnej hodowli odznaczonej certyfikatem ‘Jakość Tradycja’. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.

Dostępność: duża ilość

Cena:

27,99 zł

( 1 | kg = 55,98 zł )

Boczek Premium

Boczek Premium
Boczek Premium

  Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.

Dostępność: duża ilość

Cena:

61,99 zł

( 1 | kg = 68,88 zł )

Baleron Biebrzański

Baleron Biebrzański
Baleron Biebrzański

Wędzonka z najwyższej jakości karkowiny z naszej własnej hodowli wieprzowiny. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Soczystość a jednocześnie delikatność zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 40 a 45 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) w dymie drzewa olchowego.

Dostępność: średnia ilość

Cena:

29,99 zł

( 1 | kg = 59,98 zł )
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
'
Sklep internetowy Shoper.pl