
Kategorie
Wędliny
Kawałki | Plastry
Boczek Premium

Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Bekon Wędzony w Stylu Amerykańskim

Tworząc ten bekon, Szef Maciej ze Sztuki Mięsa wzorował się na bekonie z firmy Nueske's Appelwood Smokes Meats z Wisconsin w Stanach Zjednoczonych. Bekon w stylu amerykańskim nie jest nastrzykiwany wodą ani solanką. Bekon nadaje się do spożycia na zimno a także do grillowania i smażenia. Świetnie oddaje swój smak do zup i sosów, ponieważ aromat dymu jest delikatny, nie jest kwaśny, gorzki ani agresywny.
Dostępność: średnia ilość
Boczek wędzony

Wędzonka z najwyższej jakości wieprzowiny z naszej naturalnej hodowli odznaczonej certyfikatem ‘Jakość Tradycja’. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.
Dostępność: duża ilość
Podgardle wędzone

Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół.
Dostępność: duża ilość
Słonina wędzona

Niezastąpiony element prawdziwego wiejskiego stołu, jako przepyszna przekąska. Najpierw przez kilka dni wyleżana w solance a następnie uwędzona w 40 stopniach Celsjusza przez kilka godzin zachwyci podniebienie koneserów wiejskich przysmaków.
Dostępność: duża ilość
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00


