Dostawca
Rodzaj
Kawałki | Plastry
Boczek wędzony
Wędzonka z najwyższej jakości wieprzowiny z naszej naturalnej hodowli odznaczonej certyfikatem ‘Jakość Tradycja’. Peklowany przez 3-5 dni w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze pomiędzy 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.
Dostępność: duża ilość
27,99 zł
Podgardle wędzone
Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół.
Dostępność: duża ilość
18,39 zł
Słonina wędzona
Niezastąpiony element prawdziwego wiejskiego stołu, jako przepyszna przekąska. Najpierw przez kilka dni wyleżana w solance a następnie uwędzona w 40 stopniach Celsjusza przez kilka godzin zachwyci podniebienie koneserów wiejskich przysmaków.
Dostępność: duża ilość
13,85 zł