pieczenie, rolady

Udziec wołowy (roast beef)

Udziec wołowy (roast beef)
Udziec wołowy (roast beef)

Roast beef, czyli pieczony udziec wołowy. Górna zrazowa, marynowana dwie doby w grubej warstwie pieprzu, papryki słodkiej oraz ostrej i bukiecie ziół, aby dogłębnie przeszła marynatą i pieczona dwuetapowo do osiągnięcia określonej temperatury w środku mięśnia w celu uniknięcia przepieczenia i wysuszenia.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

30,50 zł

Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą

Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą
Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą

Inna propozycja słynnego już Schabu Sous Vide z naszego „Rzeźnika”. Tym razem jednak w zastosowanych ziołach nie znajdziemy płatków chilli czy oregano, a jedynie pietruszkę. Wersja wzbogacona nadzieniem z suszonej śliwki oraz lekko kwaskowej moreli, to świetna propozycja dla miłośników słodkiego przełamania w wędlinach oraz dla wszystkich amatorów strojenia półmisków z wędlinami.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

23,00 zł

Schab Wieprzowy Sous Vide

Schab Wieprzowy Sous Vide
Schab Wieprzowy Sous Vide

Schab wieprzowy przyrządzany metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (16-18h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie schab, który jest mięśniem chudym, jest soczysty, kruchy, delikatny, a jednocześnie z wyraźnym wieprzowym smakiem.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

22,50 zł

Pastrami

Pastrami
Pastrami

Mostek wołowy jako bardzo rzadko spotykana część wołowiny świetnie nadaje się na króla wędlin – pastrami. Długie pieczenie po uprzednim marynowaniu (min. 8 dni) w zalewie z przypraw korzennych, pozwala wydobyć pełnię smaku czerwonego mięsa. Dodatkowo wędlina ta zyskuje na smaku po podgrzaniu na parze.

 
 
 

Dostępność: limit wyczerpany

Cena:

41,50 zł

Karkówka Wieprzowa Sous Vide

Karkówka Wieprzowa Sous Vide
Karkówka Wieprzowa Sous Vide

Karkówka wieprzowa przyrządzana metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie cały mięsień łącznie z przerostami tłuszczowymi jest soczysty, miękki i delikatny.

 
 

Dostępność: limit wyczerpany

Cena:

21,50 zł

Boczek Wieprzowy Sous Vide

Boczek Wieprzowy Sous Vide
Boczek Wieprzowy Sous Vide

Mogłoby się wydawać, iż pospolity boczek nie skrywa dużo tajemnic. Jednakże, po przyrządzeniu go metodą sous vide, co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte w worku próżniowym  z aromatycznym rozmarynem i świeżą skórką pomarańczową, boczek pokazuje nowe oblicze. Wyrób wspaniale nada się do zawijania mięs, warzyw, rolad, jak również do jajecznicy czy na kanapkę.

 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

19,50 zł

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
'
Sklep internetowy Shoper.pl