
Kategorie
Producent
Wędliny
Kawałki | Plastry
Polędwica Wiejska

Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Polędwica z Podlaskiej Chaty

Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Szyneczka Wójta

Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Szynka Wiejska

Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Polędwica

Najszlachetniejsza z wędzonek przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.
Dostępność: duża ilość
Polędwiczanki

Tak jak polędwica jest to najdelikatniejsza i najlepsza część tuszy wieprzowej. Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki jest leżakowana w solance natomiast proces wędzenia i suszenia jest krótszy niż pozostałych wędlin.
Dostępność: duża ilość
Polędwiczki łososiowe

Ta wędlina jest przygotowywana z najdelikatniejszej części polędwicy. Tak jak pozostałe wędzonki pekluje się w solance natomiast proces wędzenie i suszenia jest najkrótszy. Proces dojrzewania następuje w 20-25 stopniach Celsjusza przez okres kilku dni nawet do jednego tygodnia. Delikatna struktura i aksamitny smak potrafią zapaść w pamięć.
Dostępność: duża ilość
Szynka chłopska

Najbardziej znana i popularna ze wszystkich wędzonek. Przez okres 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego.
Dostępność: duża ilość
Szynka ze skórką

Dodatkiem w tej szynce w porównaniu do jej standardowej wersji jest cienka warstwa słoniny zwieńczona skórą wieprzową, tak jak to robiły nasze babcie. Jest to chyba najbardziej tradycyjny sposób przyrządzania tej wędliny. Na wsi szynka po uwędzeniu uznawana jest za zbyt suchą i aby nadać jej soczystość jest porcjowana wraz ze skórką, pod która jest warstwa tłuszczu.
Dostępność: duża ilość


ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00
