Naturalne ciasto marchewkowe z żurawiną
Opis
Nasze ciasta są smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. 100% naturalnych składników. Ciasta wypiekane są wyłącznie w oparciu o mąki własnego przemiału.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-039-004
OPAKOWANIE CAŁKOWICIE BEZPIECZNE DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO - nasze opakowanie jest całkowicie biodegradowalne i kompostowalne. 100% bezpieczne dla środowiska naturalnego. Po użyciu całkowity rozkład opakowania trwa zaledwie 12 tygodni.
Składniki: Mąka gryczana, machew, miód Bartnik, cynamon, jaja, soda oczyszczona, olej rzepakowy, żurawina, sól
- bez glutenu
- bez laktozy
- bez cukru
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 350 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 gr 0.60 gr |
Węglowodany - w tym cukry | 37 gr 5 gr |
Białko | 5 gr |
Błonnik | 3 gr |
Witamina C | 190 μg |
Potas | 230 mg |
Magnez | 70 mg |
Sól | 0 g |
Stosowanie: produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej
Termin przydatności: do 14 dni od daty produkcji
Sposób przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych.
CIASTO MARCHEWKOWE WYPIEKANE W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
NIE ZAWIERA:
- glutenu
- mleka krowiego
- cukru
- soi
- skrobi pszennej bezglutenowej
- dekstrozy
- substancji zagęszczających
- konserwantów
- spulchniaczy
- ulepszaczy
- hydroksypropylometylocelulozy (E 464)
- innej chemii