Naturalne ciasto z czerwonej fasoli i żurawiny
Opis
Nasze ciasta są smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. 100% naturalnych składników. Ciasta wypiekane są wyłącznie w oparciu o mąki własnego przemiału.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-039-005
OPAKOWANIE CAŁKOWICIE BEZPIECZNE DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO - nasze opakowanie jest całkowicie biodegradowalne i kompostowalne. 100% bezpieczne dla środowiska naturalnego. Po użyciu całkowity rozkład opakowania trwa zaledwie 12 tygodni.
Składniki: czerwona fasola, czekolada gorzka bezglutenowa, banan, miód, kakao, jaja, soda oczyszczona, żurawina
- bez glutenu
- bez laktozy
- bez cukru
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 150 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4 gr 1 gr |
Węglowodany - w tym cukry | 20 gr 7 gr |
Białko | 1 gr |
Błonnik | 6 gr |
Sól | 0 gr |
Potas | 120 mg |
Fosfor | 6 mg |
Magnez | 20 mg |
Stosowanie: produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej
Termin przydatności: do 14 dni od daty produkcji
Sposób przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych.
CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI WYPIEKANE W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
NIE ZAWIERA:
- glutenu
- mleka krowiego
- cukru
- soi
- skrobi pszennej bezglutenowej
- dekstrozy
- substancji zagęszczających
- konserwantów
- spulchniaczy
- ulepszaczy
- hydroksypropylometylocelulozy (E 464)
- innej chemii