Naturalny Ocet Jabłkowy z matką octową

19,00  / 250 ml

+

Najbliższa dostawa:
piątek 10 Kwiecień

Składanie zamówień:
środa 8 Kwiecień 15:00

Pozostało jeszcze:
3 dni, 8 godzin, 45 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Ocet niepasteryzowany, niefiltrowany, powstaje z soku tłoczonego na zimno (z ang. ten rodzaj octu nazywa się to apple cider vinegar, spotykany skrót ACV). Bez dodatku cukru czy wody. Ocet niepasteryzowany, żywy ocet z matką octową – zawiera najwięcej dobroczynnych substancji, dzięki obecności matki octowej (zaczyn). Będzie się pięknie rozwijał z biegiem czasu, zmieni również barwę na ciemniejszą.


Więcej informacji: Z biegiem czasu pojawi się również matka octowa (mająca delikatną strukturę galaretki), jest to naturalny proces cały czas zachodzącej fermentacji octowej. Można ją zebrać i wyrzucić, lub wykorzystać jako starter do samodzielnej produkcji octu np. z malin.

Żywy Ocet jest idealny do sporządzenia Powerdrink-a, Oxymel-a. Warto go trzymać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, nie musi to być lodówka.

Ocet wytwarzany w Sadzie Zaścianki, jest unikalny i wyjątkowy, ponieważ upływa co najmniej 6 miesięcy od początku fermentacji octowej, do momentu rozlania w butelki (metoda Orleańska). Ocet jest dojrzały i osiąga pełnię smaku i maksymalną ilość mikro i makro elementów. Dla porównania, octy produkowane masowo powstają w specjalnych maszynach a proces jest sztucznie przyśpieszany i trwa zaledwie kilka dni (!).

Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy. Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie. Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.


Składniki: 100% tłoczony na zimno sok z jabłek.

Sad Zaścianki


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Zaścianki, woj. podlaskie


Marta i Łukasz – to my się zajmujemy tłoczeniem jabłek. Poświęcamy na to każdą wolną chwilę w weekendy. Na co dzień mieszkamy i pracujemy w innej branży, jednak stwierdziliśmy, że mając tak niezwykły surowiec, musimy wykorzystać jego potencjał.

Samodzielnie wytwarzamy naturalne soki oraz wyjątkowy, niefiltrowany ocet jabłkowy.

Jabłka pochodzą z sadu, w którym się wychowałam i w którym od 40 lat jabłonie pielęgnuje mój Tato Stanisław – doświadczony sadownik. Korzystamy z tradycyjnych ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,67  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
5,00  / 1 kg
8,00  / 500 g
14,00  / 1 kg

Nowe na T@RGu

16,25  / 200 g
13,00  / 500 ml
13,00  / 500 ml
9,95  / 500 g
14,00  / 330 ml
12,00  / 10 szt