Agnieszka i Piotr Nietupscy
Nietupscy Gospodarstwo Rodzinne

Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Gorszczyzna (Korycin), woj. podlaskie


Jesteśmy 4-tym pokoleniem i już „ponad 10 lat będzie, odkąd serki robimy…”. Jak nasze matki a wcześniej babki. Sery były podstawą w jadłospisie w rodzinnym domu i do dziś kontynuujemy ta tradycję, która przerodziła się w sposób na życie.

Tworzenie sera zaczyna się codziennie o 5 rano, od dojenia krów, a zajmują się tym mężczyźni - mąż i teść. Przynoszą bańki do serowarni, gdzie potem ona zamyka się na kilka godzin.

Przepis na ser jest jeden: na kilogram sera 11 litrów mleka, do tego sól, podpuszczka i to wszystko. Jednak każda gospodyni ma swoje patenty: jak wygodniej, łatwiej, sprytniej zrobić smaczny serek. A ten, choć cały czas pozostaje koryciński "swojski", i od tej samej producentki, wychodzi różnie. Cały sekret kryje się w mleku.

Nowe na T@RGu

7,15  / 180 g
Rukola
8,59  / 180 g
7,15  / 180 g
Kalarepa
5,75  / szt
Patisony
5,75  / 2 szt
25,00  / szt

Popularne produkty

12,00  / 10 szt
14,85  / 500 g
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
Szynka tradycyjna
4.3.11.1
19,30  / 440 g
12,25  / 1 kg

Produkty sprzedawcyProdukty znalezione: 13