Agnieszka i Piotr Nietupscy
Nietupscy Gospodarstwo Rodzinne

Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454Gorszczyzna (Korycin), woj. podlaskie


Jesteśmy 4-tym pokoleniem i już „ponad 10 lat będzie, odkąd serki robimy…”. Jak nasze matki a wcześniej babki. Sery były podstawą w jadłospisie w rodzinnym domu i do dziś kontynuujemy ta tradycję, która przerodziła się w sposób na życie.

Tworzenie sera zaczyna się codziennie o 5 rano, od dojenia krów, a zajmują się tym mężczyźni - mąż i teść. Przynoszą bańki do serowarni, gdzie potem ona zamyka się na kilka godzin.

Przepis na ser jest jeden: na kilogram sera 11 litrów mleka, do tego sól, podpuszczka i to wszystko. Jednak każda gospodyni ma swoje patenty: jak wygodniej, łatwiej, sprytniej zrobić smaczny serek. A ten, choć cały czas pozostaje koryciński "swojski", i od tej samej producentki, wychodzi różnie. Cały sekret kryje się w mleku.

Nowe na T@ARGu

3,60  / 1 kg
6,60  / 3 szt
38,00  / 100 ml
38,00  / 100 ml
38,00  / 100 ml
35,00  / 100 ml

Popularne produkty

12,00  / 10 szt
14,85  / 500 g
4,29  / 1 kg
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
Szynka tradycyjna
4.3.11.1
18,10  / 440 g
21,60  / 235 ml

Produkty sprzedawcyProdukty znalezione: 13