Olej rzepakowy - 500 ml
Opis
Jeden z najpopularniejszych olejów na świecie, "król" polskich domów. Uwielbiany przez wielu za swoje wszechstronne zastosowanie oraz delikatny smak i aromat. Do użytku zarówno na zimno, jak i na ciepło do krótkiego smażenia. Temperatura dymienia naszego oleju rzepakowego wynosi 194°C. Jest to moment, w którym olej rozpada się tworząc szkodliwe dla zdrowia związki, tracąc przy tym swoje wartości odżywcze i negatywnie wpływając na smak potraw.
PRZECHOWYWANIE: w temperaturze 5-10°C, może wytrącić się naturalny osad.
ZASTOSOWANIE W KUCHNI - z powodzeniem możesz używać go:
*na zimno do sałatek, surówek, sosów, dressingów, marynat do mięs, past kanapkowych itp.
*do domowych wypieków
*do krótkotrwałego smażenia
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | Olej rzepakowy 100%, bezerukowy. Nierafinowany, niefiltrowany i tłoczony na zimno. |
Skład Kwasów Tłuszczowych: | Kwas oleinowy - 58,2%, Kwas linolowy (LA) - 18%, Kwas alfa-linolenowy (ALA) - 8,57%, Kwas palmitynowy - 4,13 , Kwas stearynowy - 1,55%, Kwas eikozenowy - 0,62%, Kwas arachidowy - 0,42%, Kwas erukowy - <0,05% |
Sposób przechowywania: | Przechowywać w temperaturze 5-10°C. Może wytrącić się naturalny osad. |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 6 miesięcy od daty produkcji |
Pochodzenie Surowca: | Polska |
Sposób Użycia: | Używaj na zimno lub na ciepło. |