Pestki dyni (EKO)
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Ekologiczna pestka dyni od polskiego rolnika. Pestki dyni bogate są w wiele różnych witamin, składników mineralnych i kwasów tłuszczowych. Stanowią źródło fosforu, magnezu i miedzi. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Miedź natomiast pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Na 100 g produktu przypada aż 26 mg witaminy E - naturalnego przeciwutleniacza.
WYKORZYSTANIE W KUCHNI: pestki dyni będą idealne jako zdrowa przekąska bądź jako dodatek do
- śniadaniowego musli
- zup
- sałatek
- domowych wypieków, chleba i bułek
- deserów
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | pestka dyni ekologiczna 100% |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 24 miesiące |
Pochodzenie Surowca: | Polska |
Sposób Użycia: | jako zdrowa przekąska bądź dodatek do śniadaniowego musli, zup, sałatek i domowych wypieków |
Dodatkowe Parametry Zbadane: | witamina E - 26 mg na 100 g |
Koszty dostawy
Sprawdź możliwe opcje dostawy
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00
