Pierogi gotowane z mięsem
Opis
Ręcznie robione pierogi z delikatnym wieprzowo-drobiowym mięsem. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe.
Pierogi gotowane: zagotuj wodę i delikatnie ją posól, wrzuć do wrzącej wody na 3 minuty
Pierogi smażone: smaż pierogi na małej ilości oleju aż do zarumienienie ciasta
Składniki: mąka pszenna, woda, jaja, sól, farsz (43%): mięso wieprzowo-drobiowe, olej rzepakowy, przyprawy
Termin przydatności: 10 dni od przygotowania (każdorazowo przygotowywane są na zamówienie)
Sposób przechowywania: od +4 do +8°C
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 1 519 kJ / 363 kcal |
Tłuszcz | 22,80 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
Węglowodany | 28,6 g |
w tym cukry | 0,4 g |
Białko | 11,3 g |
Sól | 0,8 g |