Pigwoniada kwaśna
Opis
Najbardziej kwaskowata wersja naszej pigwoniady. Bez dodatku cukru trzcinowego - sam sok z pigwowca i woda. Pigwoniada to napój na bazie owoców pigwowca. Owoce pochodzą z mojej plantacji, która jest objęta procedurą BIO. Na polu nie stosujemy żadnej chemii. W składzie pigwoniady też nie spotkacie żadnych chemicznych dodatków. Proszę zauważyć, nie ma kwasku cytrynowego w składzie. W pigwoniadzie występuję jedynie naturalna, owocowa witamina C.
Najlepiej smakuje schłodzony. Należy wstrząsnąć przed spożyciem, aby rozmieszać naturalny osad na dnie butelki. Produkt pasteryzowany.
Składniki: woda, sok z pigwowca 13%
Termin przydatności: 12 miesięcy
Sposób przechowywania: w zaciemnionym i chłodnym miejscu najlepiej +4°C
Wartości odżywcze w 100ml:
Wartość energetyczna | 16,7 kJ / 4 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | <1 g |
w tym cukry | <1 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |