Płatki jaglane
Opis
Płatki jaglane otrzymujemy z obłuskanego i rozgniecionego ziarna prosa, dzięki czemu są lekkie i chrupiące. Stanowią lekkostrawny i sycący składnik śniadania. To znakomita alternatywa dla płatków śniadaniowych.
SPOSÓB UŻYCIA: płatki jaglane nie wymagają płukania ani gotowania. Można je przyrządzić na zimno lub ciepło, zalewając mlekiem, jogurtem lub wodą.
Doskonale sprawdzą się do:
- panierowania kotletów lub warzyw
- śniadaniowego musli
- jako posypka do lodów i owoców
- jako składnik pełnowartościowych koktajli
- jako dodatek do domowego pieczywa
- do domowych słodkich wypieków
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | płatki jaglane 100% |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu. |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 12 miesięcy od daty produkcji |
Pochodzenie Surowca: | Polska |