Podgardle wędzone

8,78  / 500 g

+

Najbliższa dostawa:
piątek 6 Marzec

Składanie zamówień:
środa 4 Marzec 15:00

Pozostało jeszcze:
6 dni, 22 godzin, 25 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego. Następnie poddawany procesowi podsuszania w temperaturze około 30 stopni Celsjusza, aby pozbyć się nadmiaru solanki i uzyskać odpowiednią strukturę wędliny.


Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, goździk, ziele angielskie.

Wędzone dymem z drzewa olchowego.


Termin przydatności: 14 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +8°C

Biebrzańskie Smaki


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Szpakowo (Jaświły), woj. podlaskie


Nazywam się Małgorzata Wojtach i wraz z mężem Krzysztofem z powodzeniem prowadzimy niewielką, rodzinną masarnię. Produkcja tradycyjnych wędlin to nasza wielka pasja i chluba zarazem.

W oparciu o własną hodowlę świń, co jest gwarancją wysokiej jakości mięsa, produkujemy szeroki asortyment wyrobów mięsnych takich jak wędzonki pieczone, kiełbasy cienkie, kiełbasy grube, podroby oraz wędliny na stół wiejski. Receptury na te specjały pochodzą z ocalonych od zapomnienia rodzinnych zasobów wiedzy kulinarnej. Produkty wędzone są dymem naturalnym a niespotykany aromat ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,00  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
8,00  / 500 g
12,25  / 1 kg

Nowe na T@RGu

29,99  / 30 ml
15,58  / 500 g
23,00  / 500 g
20,00  / 15 g
29,00  / 250 ml