Podgardle wędzone

Dostępność: duża ilość
Przygotowanie i dostawa: 10-kwi.
Cena: 18,39 zł
  (1 | kg = 36,78 zł )
18.39
ilość | 500g

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Wyglądem i strukturą przypomina boczek, aczkolwiek jest ono nieco delikatniejszym mięsem w swej strukturze i dlatego niektórzy preferują tą wędlinę zamiast boczku. Ta wędzonka przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Wyraźny smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego. Następnie poddawany procesowi podsuszania w temperaturze około 30 stopni Celsjusza, aby pozbyć się nadmiaru solanki i uzyskać odpowiednią strukturę wędliny.


Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, goździk, ziele angielskie.

Wędzone dymem z drzewa olchowego.


Termin przydatności: 14 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +8°C

Dodatkowe informacje

Rodzaj wędzone
Kawałki | Plastry całe kawałki

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
'
Sklep internetowy Shoper.pl