Polędwica z Podlaskiej Chaty





Opis
Wysokiej jakości wędlina surowa, produkowana tylko ze środkowej części schabu wieprzowego. Schab ten dojrzewa przez kilkanaście dni w specjalnej mieszance przypraw i soli stąd jego intensywna barwa, smak i aromat. Wędzone tzw. zimnym dymem (do 40°C), olchowo bukowym. Jest soczysta, ma lekko ciągnącą konsystencję.
Do przygotowywania naszych swojskich wędlin wykorzystujemy jedynie domowe receptury obejmujące klasyczne przyprawy kuchni polskiej – czosnek, majeranek, czarny pieprz, jałowiec, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liście laurowe, cząber górski, czarnuszkę, suszoną pietruszkę i wiele innych.
Składniki: mięso wieprzowe - schab (125g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, substancja konserwująca: sól peklowa wg standardów dla naturalnego przetwórstwa (jej zadaniem jest zahamowanie rozwoju bakterii jadu kiełbasianego oraz innych groźnych dla zdrowia drobnoustrojów - dozowana w małej ilości i niskim, bezpiecznym stężeniu).
Produkt zawiera elementy niejadalne - przędzę wędliniarską.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 704kJ/168 kcal; tłuszcz: 6,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3g; węglowodany: 0,8g w tym cukry: <0,5g; białko: 26g; sól: 3,1g.
Opinie o produkcie (0)

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00
Wysyłka Polska: czwartek, dostawa w piątek
Dostawa lokalnie: czwartek g. 15:00 - 18:00