SAMO JABŁKO
Klimczyce, woj. mazowieckie
Justyna i Alina Paluch: Jesteśmy firmą rodzinną, która od trzech pokoleń zajmuje się uprawą sadów jabłoniowych na terenie nadbużańskiego Podlasia. Początkowo to miało być głównym zajęciem naszego gospodarstwa, aczkolwiek czas pokazał, iż produkcją soku tłoczonego ‘Samo Jabłko’ stała się naszą specjalnością. W naszej pracy kierujemy się zdrowym rozsądkiem i uczciwością wobec ludzi oraz środowiska naturalnego, w którym żyjemy. Do produkcji soków używamy wyłącznie zdrowych i dojrzałych jabłek, takich jakie każdy zjadłby z przyjemnością. Sezonowo produkujemy także soki z dodatkiem innych owoców i warzyw, które również pochodzą z lokalnych gospodarstw.
Dżem Truskawkowy Tradycyjny
Długie smażenie truskawek z cukrem trzcinowym nadaje temu dżemowi charakterystyczny ciemny kolor, przypominający babcine konfitury.
Dostępność: limit wyczerpany
Gruszki w Occie
Gruszki w occie wg przepisu babci. Gruszki z nadbużańskich sadów w lekko kwaśnej marynacie to pyszny dodatek do wielu potraw, pasztetów, pieczeni, drobiu i dziczyzny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Jabłka Prażone
Konfitura jabłka prażone jest przepyszna wręcz przypomina nam nasze dzieciństwo a najbardziej lekko przypieczona szarlotkę babci. Prażone jabłka z makaronem czy ryżem to był nasz przysmak.
Dostępność: na wyczerpaniu
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00