Ser Koryciński naturalny

15,50  / 500 g

+

Najbliższa dostawa:
piątek 10 Kwiecień

Składanie zamówień:
środa 8 Kwiecień 15:00

Pozostało jeszcze:
0 dni, 11 godzin, 22 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Ser dojrzewający wyrabiany z niepasteryzowanego mleka. Jest elastyczny, lekko wilgotny i posiada liczne, niewielkie dziurki. Doskonały jako przekąska, dodatek do chleba, na zapiekanki, do makaronu i grilla.

Produkt zarejestrowany przez Komisję Europejską jako Chronione Oznaczenie Geograficzne.


Składniki: krowie mleko niepasteryzowane, podpuszczka, sól


Termin przydatności: 7 dni


Sposób przechowywania: od +6 do +12°C


Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna 1 346 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 25,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,33 g
Węglowodany 1,33 g
w tym cukry 1,14 g
Białko 19,16 g
Sól 5,44 g

Nietupscy Gospodarstwo Rodzinne


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Gorsczyzna (Korycin), woj. podlaskie


Jesteśmy 4-tym pokoleniem i już „ponad 10 lat będzie, odkąd serki robimy…”. Jak nasze matki a wcześniej babki. Sery były podstawą w jadłospisie w rodzinnym domu i do dziś kontynuujemy ta tradycję, która przerodziła się w sposób na życie.

Tworzenie sera zaczyna się codziennie o 5 rano, od dojenia krów, a zajmują się tym mężczyźni - mąż i teść. Przynoszą bańki do serowarni, gdzie potem ona zamyka się na kilka godzin.

Przepis na ser jest jeden: na kilogram sera 11 litrów mleka, do tego ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,67  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
5,00  / 1 kg
8,00  / 500 g
14,00  / 1 kg

Nowe na T@RGu

9,00  / 2 szt
23,40  / 600 g
13,50  / 300 g
8,00  / 180 g
8,00  / 180 g
18,25  / 500 g