Siemię lniane mielone
Opis
Nasze siemię lniane jest starannie mielone, aby zapewnić maksymalną jakość i łatwość spożycia. Można je dodawać do jogurtów, musli, koktajli, pieczywa i wielu innych potraw, aby wzbogacić ich wartość odżywczą. W Olejowym Raju wykorzystujemy tylko nasiona najstarszej odmiany – Szafir.
ZASTOSOWANIE W KUCHNI: siemię lniane mielone świetnie sprawdza się jako
- dodatek do jogurtu
- dopełnienie zdrowych koktajli
- dodatek do owsianki
- składnik naleśników i ciast
- składnik sałatek
- zamiennik panierek do mięs
- zagęszczacz do zup
DOBRE RADY: siemię lniane jest najpopularniejszym zamiennikiem jajek. Wystarczy zalać gorącą wodą siemię lniane i odczekać aż powstanie gęsty kleik. Idealnie wiąże składniki ciast czy kotletów. Łyżka siemienia lnianego odpowiada 1 jajku.
JAK SPOŻYWAĆ SIEMIĘ LNIANE: najpierw ziarenka mielimy. Po zmieleniu można sypać je wszędzie. Do porannego musli, do jogurtu, do szejka owocowego, do sosu, do posypania kanapki lub sałatki, do zupy, do pieczenia chleba lub ciasteczek owsianych. Smak siemienia jest łagodny i neutralny, jednym słowem pasuje do wszystkiego.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Składniki: | siemię lniane mielone 100% |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu |
Wyprodukowano: | w Polsce |
Data Minimalnej Trwałości: | 24 miesiące od daty zbioru |
Pochodzenie Surowca: | Polska |
Koszty dostawy Sprawdź możliwe opcje dostawy
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00