Szynka chłopska
Opis
Najbardziej znana i popularna ze wszystkich wędzonek. Przez okres 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego. Po czym jest osuszana nieco dłużej niż pozostałe wędliny aż do uzyskania odpowiedniej struktury i odparowania pozostałości solanki. Nasza trzoda jest hodowana w sposób naturalny o czym świadczy certyfikat ‘Jakość Tradycja’. Jakość naszego żywca wyróżnia nasze wędliny i sprawia, że są jedyne w swoim rodzaju.
Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, goździk, ziele angielskie.
Wędzone dymem z drzewa olchowego.
Termin przydatności: 14 dni
Sposób przechowywania: od +2 do +8°C
Dodatkowe informacje
Rodzaj | wędzone |
Kawałki | Plastry | całe kawałki |
Koszty dostawy Sprawdź możliwe opcje dostawy
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00