Szynka tradycyjna

20,51  / 440 g

+

Najbliższa dostawa:
piątek 28 Luty

Składanie zamówień:
środa 26 Luty 15:00

Pozostało jeszcze:
6 dni, 12 godzin, 5 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Istny kunszt naszego rzemiosła! Nagrodzona najwyższym odznaczeniem kulinarnym, jakim jest Perła Regionu, otrzymanym na międzynarodowych targach spożywczych w Poznaniu – Polagra Food.

Szynka najpierw jest peklowana w solance z dodatkiem cukru przez około 4-5 dni w zależności od grubości mięsa i w temperaturze nie wyższej niż 8 stopni Celsjusza. Następnie osuszana w wędzarni przez pierwsze 30 minut w temperaturze nie wyższej niż 40 stopni Celsjusza, przy użyciu suchej olszyny. Po czym następuje proces wędzenia przy użyciu niesezonowanej olszyny (mokrawej – dymiącej) nawet do 12 godzin w temperaturze nie wyższej niż 60 stopni Celsjusza.


Składniki: szynka wieprzowa bez kości, sól, cukier, napar z przypraw

może zawierać śladowe ilości gorczycy


Termin przydatności: 10 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +4°C

EKOSMAK Wędliny Ze Studzieńczyny


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Studzieńczyna (Janów), woj. podlaskie


Zarówno ja (Karolina), jak i mój mąż Maciej, wyrobu tradycyjnych wędlin nauczyliśmy się w domu. Maciej jest 3 pokoleniem masaży. Stało się to moją pasją i nie ukrywam, że to zajęcie daje mi sporo satysfakcji.

Staramy się wciąż ulepszać nasze receptury co zresztą zaowocowało wieloma wyróżnieniami: Nasze Kulinarne Dziedzictwo i tą najważniejszą, Perłą Regionu, otrzymaną za naszą wyśmienitą ...więcej >
Napisz opinię

Zamieść pierwszą opinię

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,00  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
8,00  / 500 g
12,25  / 1 kg

Nowe na T@RGu

29,99  / 30 ml
15,58  / 500 g
23,00  / 500 g
20,00  / 15 g
29,00  / 250 ml