Szynka tradycyjna

Dostępność: duża ilość
Cena: 21,72 zł 21.72
ilość | 440g
dodaj do przechowalni

Opis

Istny kunszt naszego rzemiosła! Nagrodzona najwyższym odznaczeniem kulinarnym, jakim jest Perła Regionu, otrzymanym na międzynarodowych targach spożywczych w Poznaniu – Polagra Food.

Szynka najpierw jest peklowana w solance z dodatkiem cukru przez około 4-5 dni w zależności od grubości mięsa i w temperaturze nie wyższej niż 8 stopni Celsjusza. Następnie osuszana w wędzarni przez pierwsze 30 minut w temperaturze nie wyższej niż 40 stopni Celsjusza, przy użyciu suchej olszyny. Po czym następuje proces wędzenia przy użyciu niesezonowanej olszyny (mokrawej – dymiącej) nawet do 12 godzin w temperaturze nie wyższej niż 60 stopni Celsjusza.


Składniki: szynka wieprzowa bez kości, sól, cukier, napar z przypraw

może zawierać śladowe ilości gorczycy


Termin przydatności: 10 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +4°C

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ZAMÓW DO: środy do godz. 15:00

Dostarczymy w: piątek, 16:00 - 20:00


Kontakt: +48 883 926 193


więcej więcej
Producenci

   

KOSZT DOSTAWY

Wartość produktów
Dostawa:
SUPRAŚL
Dostawa:
I Strefa (żółta)
Dostawa:
II Strefa (zielona)
Do 159 zł 0 zł 15.90 zł 24.90 zł
Od 159 zł do 239 zł 0 zł 7.90 zł 15.90 zł
Od 239 zł 0 zł 0 zł 0 zł

 

 

ZAMÓWIONE PRODUKTY DOSTARCZANE SĄ NA TERENIE BIAŁEGOSTOKU ORAZ OKOLICZNYCH MIEJSCOWOŚCI

(miejscowości są widoczne na mapie w ramach określonej STREFY DOSTAW)


w przypadku miejscowości nie ujętych na mapce, prośba o wcześniejszy kontakt przed złożeniem zamówienia

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl