Szynka ze skórką

18,94  / 500 g

+

Najbliższa dostawa:
piątek 6 Marzec

Składanie zamówień:
środa 4 Marzec 15:00

Pozostało jeszcze:
6 dni, 22 godzin, 32 minut

  • Zasady dostawy/płatności

Cudzys%C5%82%C3%B3w%203_PNG_20x16_open.p Dodatkiem w tej szynce w porównaniu do jej standardowej wersji jest cienka warstwa słoniny zwieńczona skórą wieprzową, tak jak to robiły nasze babcie. Jest to chyba najbardziej tradycyjny sposób przyrządzania tej wędliny. Na wsi szynka po uwędzeniu uznawana jest za zbyt suchą i aby nadać jej soczystość jest porcjowana wraz ze skórką, pod która jest warstwa tłuszczu. Wędzenie odbywa się w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego. Po czym jest osuszana nieco dłużej niż pozostałe wędliny aż do uzyskania odpowiedniej struktury i odparowania pozostałości solanki.


Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, goździk, ziele angielskie.

Wędzone dymem z drzewa olchowego.


Termin przydatności: 14 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +8°C

Biebrzańskie Smaki


Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Szpakowo (Jaświły), woj. podlaskie


Nazywam się Małgorzata Wojtach i wraz z mężem Krzysztofem z powodzeniem prowadzimy niewielką, rodzinną masarnię. Produkcja tradycyjnych wędlin to nasza wielka pasja i chluba zarazem.

W oparciu o własną hodowlę świń, co jest gwarancją wysokiej jakości mięsa, produkujemy szeroki asortyment wyrobów mięsnych takich jak wędzonki pieczone, kiełbasy cienkie, kiełbasy grube, podroby oraz wędliny na stół wiejski. Receptury na te specjały pochodzą z ocalonych od zapomnienia rodzinnych zasobów wiedzy kulinarnej. Produkty wędzone są dymem naturalnym a niespotykany aromat ...więcej >
Napisz opinię
Szynka wyśmienita. Polecam.

Popularne produkty

16,88  / 500 g
12,00  / 10 szt
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
8,00  / 500 g
12,25  / 1 kg

Nowe na T@RGu

29,99  / 30 ml
15,58  / 500 g
23,00  / 500 g
20,00  / 15 g
29,00  / 250 ml