Szynka ze skórką

Dostępność: duża ilość
Cena: 18,94 zł 18.94
ilość | 500g
dodaj do przechowalni

Opis

Dodatkiem w tej szynce w porównaniu do jej standardowej wersji jest cienka warstwa słoniny zwieńczona skórą wieprzową, tak jak to robiły nasze babcie. Jest to chyba najbardziej tradycyjny sposób przyrządzania tej wędliny. Na wsi szynka po uwędzeniu uznawana jest za zbyt suchą i aby nadać jej soczystość jest porcjowana wraz ze skórką, pod która jest warstwa tłuszczu. Wędzenie odbywa się w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego. Po czym jest osuszana nieco dłużej niż pozostałe wędliny aż do uzyskania odpowiedniej struktury i odparowania pozostałości solanki.


Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, goździk, ziele angielskie.

Wędzone dymem z drzewa olchowego.


Termin przydatności: 14 dni


Sposób przechowywania: od +2 do +8°C

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
Producenci

   

KOSZT DOSTAWY

Wartość produktów
Dostawa:
SUPRAŚL
Dostawa:
I Strefa (żółta)
Dostawa:
II Strefa (zielona)
Do 159 zł 0 zł 15.90 zł 24.90 zł
Od 159 zł do 239 zł 0 zł 7.90 zł 15.90 zł
Od 239 zł 0 zł 0 zł 0 zł

 

 

ZAMÓWIONE PRODUKTY DOSTARCZANE SĄ NA TERENIE BIAŁEGOSTOKU ORAZ OKOLICZNYCH MIEJSCOWOŚCI

(miejscowości są widoczne na mapie w ramach określonej STREFY DOSTAW)


w przypadku miejscowości nie ujętych na mapce, prośba o wcześniejszy kontakt przed złożeniem zamówienia

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl