Tomcio Paluch - piekarnia tradycyjna

Białystok, woj. podlaskie

Tomcio Paluch - piekarnia tradycyjna

Piekarnia „Tomcio Paluch” to białostocka manufaktura stworzona aby odtworzyć smaki, które pamiętamy z dzieciństwa. Z tęsknotą wspominaliśmy zapach drożdżowego ciasta, czy lekko kwaskawy smak naturalnego, prawdziwego chleba na zakwasie. Dlatego też wypiekamy wyłącznie zdrowe pieczywo, metodą tradycyjną, na bazie mąk orkiszowych oraz na własnym, naturalnym zakwasie żytnim. Wypiekamy chleby żytnie, orkiszowe i z mąk naturalnie bezglutenowych.

Ziarna zbóż pochodzą z Polski, z regionalnych młynów. Dodatki do chlebów w postaci ziół i ziaren sprowadzamy z krajów europejskich. Wypiekamy bez polepszaczy smaków, spulchniaczy i sztucznych dodatków. Nie stosujemy zakwasu w proszku, ani substancji barwiących pieczywo. Cały proces tworzenia pieczywa jest fazowy, bez pośpiechu - jak dawniej. Nawiązujemy do tradycji, smaków i wspomnień z lat beztroskiego dzieciństwa.

Bułki i drożdżówki wypiekane są w 100% z mąki orkiszowej z dodatkiem prawdziwego masła i mleka, bez dodatku mąki pszennej. Zależy nam na prawdziwym smaku, dlatego też do naszych słodkich bułeczek dodajemy świeże owoce lub konfitury własnego wyrobu.

cotillion_35x35.png Laureat I nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo

Tomcio Paluch - piekarnia tradycyjna

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
'
Sklep internetowy Shoper.pl