Tomcio Paluch - piekarnia tradycyjna
Tomcio Paluch - piekarnia tradycyjna

Pointer%20GPS%204_35x36.png?149981852454 Białystok, woj. podlaskie


Piekarnia „Tomcio Paluch” to białostocka manufaktura stworzona aby odtworzyć smaki, które pamiętamy z dzieciństwa. Z tęsknotą wspominaliśmy zapach drożdżowego ciasta, czy lekko kwaskawy smak naturalnego, prawdziwego chleba na zakwasie. Dlatego też wypiekamy wyłącznie zdrowe pieczywo, metodą tradycyjną, na bazie mąk orkiszowych oraz na własnym, naturalnym zakwasie żytnim. Wypiekamy chleby żytnie, orkiszowe i z mąk naturalnie bezglutenowych.

Ziarna zbóż pochodzą z Polski, z regionalnych młynów. Dodatki do chlebów w postaci ziół i ziaren sprowadzamy z krajów europejskich. Wypiekamy bez polepszaczy smaków, spulchniaczy i sztucznych dodatków. Nie stosujemy zakwasu w proszku, ani substancji barwiących pieczywo. Cały proces tworzenia pieczywa jest fazowy, bez pośpiechu - jak dawniej. Nawiązujemy do tradycji, smaków i wspomnień z lat beztroskiego dzieciństwa.

Bułki i drożdżówki wypiekane są w 100% z mąki orkiszowej z dodatkiem prawdziwego masła i mleka, bez dodatku mąki pszennej. Zależy nam na prawdziwym smaku, dlatego też do naszych słodkich bułeczek dodajemy świeże owoce lub konfitury własnego wyrobu.

cotillion_35x35.pngLaureat I nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo

Nowe na T@ARGu

3,60  / 1 kg
6,60  / 3 szt
38,00  / 100 ml
38,00  / 100 ml
38,00  / 100 ml
35,00  / 100 ml

Popularne produkty

12,00  / 10 szt
14,85  / 500 g
4,29  / 1 kg
Buraki (EKO)
22.1.10.1
4,29  / 1 kg
Szynka tradycyjna
4.3.11.1
18,10  / 440 g
21,60  / 235 ml

Produkty sprzedawcyProdukty znalezione: 35