Pierogi Wigilijne

Pierogi 'Tulone' Wigilijne jak tradycja nakazuje są z grzybami (borowikami), z kapustą kiszoną wraz z dodatkiem świeżej i zaskoczą niejedną osobę. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe.
Dostępność: duża ilość
Pierogi z Grzybami i Kapustą

Pierogi 'Tulone' z grzybami i kapustą kiszoną i dodatkiem świeżej zaskoczą niejedną osobę. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe. Pierogi są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min i jak to bywa u nas na Podlasiu należy je czymś okrasić tj, lekko zeszklona cebulka, czy nawet podsmażony szczypiorek ze szczyptą soli i pieprzu, ale to już pozostawiamy własnej wyobraźni i smakowi.
Dostępność: duża ilość
Tagliatelle

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany z różnego rodzaju sosami np. bolognese bądź też jako składnik sałatek.
Tagliatelle jednak polecamy z pesto, z dodatkiem sera i świeżej zieleniny np. natki pietruszki czy bazylii.
Dostępność: duża ilość
Fusilli

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Fusilli jest makaronem tłoczonym i zwijanym na kształt sprężynki, w Polsce znane jako świderki.
Najlepiej smakuje w zapiekankach i sałatkach makaronowych, a także samodzielnie z zawiesistymi, ciężkimi sosami, pozostawiając w ustach smak domowej roboty makaronu jak za dawnych czasów. Jest to jeden z najpopularniejszych kształtów włoskiego makaronu.
Dostępność: duża ilość
Fusilli bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Fusilli jest makaronem tłoczonym i zwijanym na kształt sprężynki, w Polsce znane jako świderki.
Najlepiej smakuje w zapiekankach i sałatkach makaronowych, a także samodzielnie z zawiesistymi, ciężkimi sosami, pozostawiając w ustach smak domowej roboty makaronu jak za dawnych czasów. Jest to jeden z najpopularniejszych kształtów włoskiego makaronu.
Dostępność: duża ilość
Gigli

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Gigli jest makaronem tłoczonym i zwijanym na kształt rożka lub lilii
Najlepiej smakuje w zapiekankach i sałatkach makaronowych. Jest idealny do zatrzymywania sosów i przypraw przez swój niesamowity kształt, pozostawiając w ustach smak domowej roboty makaronu jak za dawnych czasów.
Dostępność: duża ilość
Gigli bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Gigli jest makaronem tłoczonym i zwijanym na kształt rożka lub lilii
Najlepiej smakuje w zapiekankach i sałatkach makaronowych. Jest idealny do zatrzymywania sosów i przypraw przez swój niesamowity kształt, pozostawiając w ustach smak domowej roboty makaronu jak za dawnych czasów.
Dostępność: duża ilość
Gnocchetti sardi

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Gnocchetti sardi jest makaronem tłoczonym w postaci muszelek, ze żłobieniem na zewnętrznej stronie.
Pochodzenie tego makaronu wywodzi się z Sardynii. Ich wyjątkowość tkwi w prostocie. Idealne do sosów pomidorowych. W połączeniu z sosem pomidorowym, czosnkiem i świeżą bazylią zachwycą każdego.
Dostępność: duża ilość
Gnocchetti sardi bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Gnocchetti sardi jest makaronem tłoczonym w postaci muszelek, ze żłobieniem na zewnętrznej stronie.
Pochodzenie tego makaronu wywodzi się z Sardynii. Ich wyjątkowość tkwi w prostocie. Idealne do sosów pomidorowych. W połączeniu z sosem pomidorowym, czosnkiem i świeżą bazylią zachwycą każdego.
Dostępność: duża ilość
Kopytka

Kopytka 'Tulone' na bazie lokalnej pszennej mąki są idealne jako dodatek do obiadu lub potrawa sama w sobie. Mogą być przyrządzane na różne sposoby również na słodko. W skład jednej porcji wchodzi 1kg kopytek zapakowanych w opakowanie próżniowe. Kopytka są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Po otwarciu należy je gotować max 5min.
Dostępność: na wyczerpaniu
Lasagne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Lasagne jest makaronem ciętym.
Lasagne to zarówno nazwa makaronu jak i potrawy z niego przyrządzanej. Jedna z najbardziej znanych włoskich potraw znanych jako lasagne bolognese czy wersji bezmięsnej lasagne napoli. Pomimo włoskiego pochodzenia podobnymi potrawami są indyjskie chiken biryani czy japońskie dorayaki. W naszej rodzimej kuchni często stosowana do różnego rodzaju zapiekanek.
Dostępność: duża ilość
Linguine bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Linguine jest makaronem tłoczonym.
Jest nieco grubszy i spłaszczony w odróżnieniu do spaghetti, przypomina więc cieniutkie „listewki”. Najlepiej smakuje z dodatkiem kolorowych warzyw, owoców morza lub kurczakiem.
Dostępność: duża ilość
Pappardelle

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany z różnego rodzaju sosami np. bolognese bądź też jako składnik sałatek. Pappardelle jest makaronem ciętym.
Makaron pappardelle jest najszerszym z makaronów rodem z Toskanii. Zazwyczaj zawijany w gniazda. Wspaniale pasują do niego kremowe sosy, z dodatkiem boczku, zieleniny i odrobiny sera.
Dostępność: duża ilość
Pierogi Ruskie

Pierogi 'Tulone' lokalnymi ziemniakami oraz serem twarogowym i dodatkiem cebulki oczarują każdego. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe. Pierogi są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min i jak to bywa u nas na Podlasiu należy je czymś okrasić tj, lekko zeszklona cebulka czy nawet podsmażony szczypiorek ze szczyptą soli i pieprzu, ale to już pozostawiamy własnej wyobraźni i smakowi.
Dostępność: duża ilość
Pierogi z Boczkiem i Serem Korycińskim

Pierogi 'Tulone' ze swojskim co najważniejsze lokalnym boczkiem oraz serem korycińskim i dodatkiem cebulki oczarują każdego. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe. Pierogi są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min i jak to bywa u nas na Podlasiu należy je czymś okrasić tj, lekko zeszklona cebulka czy nawet podsmażony szczypiorek ze szczyptą soli i pieprzu, ale to już pozostawiamy własnej wyobraźni i smakowi.
Dostępność: duża ilość
Pierogi z Mięsem

Pierogi 'Tulone' lokalnym mięsem i dodatkiem cebulki oczarują każdego. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe. Pierogi są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min i jak to bywa u nas na Podlasiu należy je czymś okrasić tj, lekko zeszklona cebulka z dodatkiem skwareczki czy nawet podsmażony szczypiorek ze szczyptą soli i pieprzu, ale to już pozostawiamy własnej wyobraźni i smakowi.
Dostępność: duża ilość
Pierogi z Policzkami Wołowymi a la Chlebowicz

Pierogi 'Tulone' z policzkami wołowymi według receptury Grzegorza Chlebowicza oczarują smakiem każdego - Kultowe policzki wołowe Grzegorza Chlebowicza zamknięte w pierogach TULONE. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe. Pierogi są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min i jak to bywa u nas na Podlasiu należy je czymś okrasić tj, lekko zeszklona cebulka, czy nawet podsmażony szczypiorek ze szczyptą soli i pieprzu, ale to już pozostawiamy własnej wyobraźni i smakowi.
Dostępność: duża ilość
Pierogi ze Szpinakiem i Ricottą

Pierogi 'Tulone' ze szpinakiem i ricottą oczarują smakiem każdego. W skład jednej porcji wchodzi 10 sztuk pierogów zapakowanych w opakowanie próżniowe. Pierogi są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min i jak to bywa u nas na Podlasiu należy je czymś okrasić tj, lekko zeszklona cebulka, czy nawet podsmażony szczypiorek ze szczyptą soli i pieprzu, ale to już pozostawiamy własnej wyobraźni i smakowi.
Dostępność: duża ilość
Radiatori

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Radiatori jest makaronem tłoczonym.
Bardzo młody rodzaj makaronu ponieważ pojawił się w latach 20 ubiegłego stulecia, stylizowany na starodawny grzejnik jak sama nazwa wskazuje. Dzięki zwiększonej powierzchni kawałka makaronu może utrzymywać długo ciepło potrawy, a przez głębokie kieszonki wyłapywać jak najwięcej sosu. Podawany z gęstymi i zawiesistymi sosami również jako dodatek do zup i sałatek.
Dostępność: duża ilość
Radiatori bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Radiatori jest makaronem tłoczonym.
Bardzo młody rodzaj makaronu ponieważ pojawił się w latach 20 ubiegłego stulecia, stylizowany na starodawny grzejnik jak sama nazwa wskazuje. Dzięki zwiększonej powierzchni kawałka makaronu może utrzymywać długo ciepło potrawy, a przez głębokie kieszonki wyłapywać jak najwięcej sosu. Podawany z gęstymi i zawiesistymi sosami również jako dodatek do zup i sałatek.
Dostępność: duża ilość
Ravioli Bolognese

Ravioli 'Tulone' z farszem bolognese z ciastem na bazie semoliny zrobi wrażenie na nie jednym smakoszu. W skład jednej porcji wchodzi 0,4kg ravioli zapakowanych w opakowanie próżniowe. Ravioli są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min.
Dostępność: duża ilość
Ravioli Chili Con Carne

Ravioli 'Tulone' z farszem chili con carne z ciastem na bazie semoliny zrobi wrażenie na nie jednym smakoszu. W skład jednej porcji wchodzi 0,4kg ravioli zapakowanych w opakowanie próżniowe. Ravioli są delikatnie pasteryzowane żeby na wasz stół trafiły jak najszybciej od momentu produkcji co zazwyczaj się odbywa dzień przed dostawą. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i oczywiście zatrzymuje cały aromat. Po otwarciu należy je gotować max 4min.
Dostępność: duża ilość
Rigatoni

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Rigatoni jest makaronem tłoczonym w postaci lekko zakrzywionych rurek, ze żłobieniem na zewnętrznej stronie.
Tradycyjnie Rigatoni Włosi stosują do dań z mięsnym ragù, pasuje również do prostych sosów pomidorowych. Specyficzny kształt podkreśla nawet najlżejszy smak sosów, a obfite łączenie się z sosem sprawia, że są idealną podstawą wszelkich zapiekanek z dużą ilością przypieczonego sera.
Dostępność: duża ilość
Rigatoni bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Rigatoni jest makaronem tłoczonym w postaci lekko zakrzywionych rurek, ze żłobieniem na zewnętrznej stronie.
Tradycyjnie Rigatoni Włosi stosują do dań z mięsnym ragù, pasuje również do prostych sosów pomidorowych. Specyficzny kształt podkreśla nawet najlżejszy smak sosów, a obfite łączenie się z sosem sprawia, że są idealną podstawą wszelkich zapiekanek z dużą ilością przypieczonego sera.
Dostępność: duża ilość
Spaghetti

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Spaghetti jest makaronem tłoczonym. Nazwa jest zdrobnieniem od Spago , czyli „cienki sznurek”.
Dostępność: duża ilość
Spaghetti bezjajeczne

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Spaghetti jest makaronem tłoczonym. Nazwa jest zdrobnieniem od Spago , czyli „cienki sznurek”.
Dostępność: duża ilość
Spaghetti quadro

Świeże makarony Tulone to autorska receptura oparta na składnikach wysokiej jakości: włoskiej mące, świeżych jajach i filtrowanej wodzie. Może być podawany samodzielnie jako baza do sosów bądź też jako składnik sałatek. Spaghetti quadro jest makaronem ciętym.
Dostępność: duża ilość

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00
Dostarczymy w: czwartek godz. 16:00 - 20:00
Kontakt: +48 883 926 193
