Twaróg jerseyowy
Opis
Powstaje z mleka niepasteryzowanego, w wyniku ukwaszenia mleka, a następnie stopniowym jego podgrzewaniu. Ma kremową i puszystą strukturę, nadaje się do kompozycji ze świeżymi warzywami jak również jako farsz do naleśników i pierogów.
Mleko od krów rasy Jersey charakteryzuje się zawartością tłuszczu dochodzącą do 7%, jest barwy kremowo-białej. W swoim składzie zawiera dużo karotenu, o 20% więcej wapnia niż mleko innych ras krów oraz więcej witamin z grupy A i B oraz więcej soli mineralnych. Najważniejszą cechą mleka krów rasy Jersey jest to, iż zawiera kazeinę A2, czyli taką która jest bardziej tolerowana przez osoby z nietolerancją laktozy.
Składniki: mleko jersey, kultury bakterii zakwaszające mleko
Termin przydatności: 4 dni
Sposób przechowywania: warunki chłodnicze, od +2 do +6°C
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00