Wędliny Wiejskie od Edwarda
Doły, woj. Podlaskie
Historia naszego masarstwa zaczyna się z moją Prababcią, która robiła najlepsze wędliny w okolicy, a następnie przekazała tą więdzę mojej Mamie, która z kolei zapoczątkowała naszą masarnię. To nasza rodzinna tradycja, którą kontynuuje jako 3 pokoloenie.
Mój staż w masarstwie to już ponad 20 lat. Początki były jak za dawnych lat, usługi masarksie wykonywałem u ludzi w gospodarstwach, gdzie najpieraw następował ubój a nastepnie przerabianie ich własnej trzody na wędliny.
Obecnie od 5 lat juz mam własny zakład masarski. Mięso do swoich wyrobów pozyskuje od kilku zaprzyjaźnionych rolników, którzy hodują trzodę wyłącznie na moje potrzeby - CO WAŻNE jest to chów w 100% tradycyjny i naturalny, co więcej w obrębie rezerwatu Biebrzy.
Współpracuje również z kołem myśliwskim, dzięki któremu mamy możliwość wyrobów wędliniarskich z dziczyzny. Razem z żoną wyrabiamy pyszne wiejskie naturalne bez konserwantów ani wzmacniaczy smaku wędliny, które na pewno was zachwycą.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00