Wegański keks z bakaliami
Opis
Nasze ciasta są smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. 100% naturalnych składników. Ciasta wypiekane są wyłącznie w oparciu o mąki własnego przemiału.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-039-006
OPAKOWANIE CAŁKOWICIE BEZPIECZNE DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO - nasze opakowanie jest całkowicie biodegradowalne i kompostowalne. 100% bezpieczne dla środowiska naturalnego. Po użyciu całkowity rozkład opakowania trwa zaledwie 12 tygodni.
Składniki: mąka gryczana, mąka jaglana, mąka ziemniaczana, marchew, rodzynki, orzechy włoskie, daktyle, żurawina, kandyzowana pomarańcza, cytryna, soda oczyszczona, olej rzepakowy, mleko roślinne, cynamon, laska wanilii, sól
- bez glutenu
- bez laktozy
- bez cukru
- vegan
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 245 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7 gr 0.5 gr |
Węglowodany - w tym cukry | 43 gr 5 gr |
Białko | 3 gr |
Błonnik | 5 gr |
Witamina C | 20 µg |
Selen | 3.7 mg |
Fosfor | 85 mg |
Magnez | 50 mg |
Stosowanie: produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej
Termin przydatności: do 14 dni od daty produkcji
Sposób przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych.
KEKS Z BAKALIAMI WYPIEKANY W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
NIE ZAWIERA:
- glutenu
- mleka krowiego
- cukru
- soi
- skrobi pszennej bezglutenowej
- dekstrozy
- substancji zagęszczających
- konserwantów
- spulchniaczy
- ulepszaczy
- hydroksypropylometylocelulozy (E 464)
- innej chemii