Wegańskie ciastka z ciecierzycy
Opis
Nasze ciastka są smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. 100 % naturalnych składników. Ciastka wypiekane są wyłącznie w oparciu o mąki własnego przemiału.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-039-028
OPAKOWANIE CAŁKOWICIE BEZPIECZNE DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO - nasze opakowanie jest całkowicie biodegradowalne i kompostowalne. 100% bezpieczne dla środowiska naturalnego. Po użyciu całkowity rozkład opakowania trwa zaledwie 12 tygodni.
Składniki: ciecierzyca 19%, masło orzechowe, żurawina, daktyle, subst. spulchniajace: wodoroweglan sodu ( soda oczyszczona) aromat waniliowy
- bez glutenu
- bez laktozy
- bez cukru
- vegan
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 430 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 gr 0 gr |
Węglowodany - w tym cukry | 48 gr 10 gr |
Białko | 17 gr |
Błonnik | 13 |
Stosowanie: produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej
Termin przydatności: do 14 dni od daty wypieku
Sposób przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych
CIASTECZKA MIGDAŁOWE WYPIEKANE W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
NIE ZAWIERA:
- glutenu
- soi
- skrobi pszennej bezglutenowej
- dekstrozy
- substancji zagęszczających
- konserwantów
- spulchniaczy
- ulepszaczy
- hydroksypropylometylocelulozy (E 464)
- innej chemii