Kandyzowane owoce pigwowca japońskiego





Opis
Pigwoniada to napój na bazie owoców pigwowca. Owoce pochodzą z mojej plantacji, która jest objęta procedurą BIO. Na polu nie stosujemy żadnej chemii. W składzie pigwoniady też nie spotkacie żadnych chemicznych dodatków. Proszę zauważyć, nie ma kwasku cytrynowego w składzie. W pigwoniadzie występuję jedynie naturalna, owocowa witamina C. Mówi się, że sok z pigwowca zawiera siedem razy więcej witaminy C niż cytryna.
Jest to produkt wytwarzany wyłącznie na Podlasiu a co więcej jest jedyną bakalią owocu rosnącego i produkowanego w Polsce. Zachwycają słodko-kwaśnym a nie przecukrzonym smakiem. Idealny jako substytut cukierków dla najmłodszych. Z początku czuć słodycz a następnie kwaskowaty posmak pigwowca. Nadaje się do deserów ciast, jako dodatek do domowego chleba czy też musli.
Składniki: Owoce pigwowca 50%, cukier trzcinowy nierafinowany 50%
Termin przydatności: 12 miesięcy
Sposób przechowywania: W zaciemnionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 1422 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 83 g |
w tym cukry | 75 g |
Białko | <0,2 g |
Sól | <0,01 g |
Błonnik | 3,8g |
Opinie o produkcie (0)

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00
Wysyłka Polska: czwartek, dostawa w piątek
Dostawa lokalnie: czwartek g. 15:00 - 18:00
Kontakt: +48 883 926 193