Kiszonki Pana Tadka
Biały Ług, woj. podlaskie
W moim domu rodzinnym kiszonki były od zawsze i co więcej były głównym składnikiem naszej diety i tak jest do dziś. Najpyszniejsze robiła babcia i były powszechnie doceniane, dlatego często stawały się przedmiotem wymiany barterowej, np. dziczyzna, wino czy skarby lasu za kiszonki.
Obecnie mój syn jest już piątym pokoleniem kontynuującym naszą rodzinną tradycję, która przerodziła się w pasję i co więcej powoli staje się sposobem na życie. Najlepszym przykładem jest tenże portal – LokalniNaturalni.pl, którego jest współtwórcą i dzięki któremu możemy dzielić się zarówno naszymi znakomitymi produktami jak i innymi ekologicznymi, tradycyjnymi, naturalnymi i przede wszystkim lokalnymi skarbami.
‘Zdrowo jesz – zdrowie masz’ i tak chcemy zarażać coraz szersze grono ludzi, którzy zaczną odkrywać nasze regionalne bogactwo. Zresztą nic tu po zachwalaniu trzeba spróbować, żeby się przekonać.